Tweede ontsnapte wallaby eindelijk gevangen na dagenlange zoektocht en aanrijding: “Hij zal even moeten bekomen”

Vermist tweede Wallaby vanmorgen aangereden in Herent: “Het dier heeft een oogkwetsuur”. © ROBtv

Herent/Kortenberg -

Na vele meldingen van inwoners en tussenkomsten van Politie HerKo en Animal Rescue Service, is het op maandag dan toch gelukt om de ronddolende wallaby te vangen. Hij werd de afgelopen dagen veelvuldig gezien in de omgeving van de Lipselaan in Herent. Na meer dan drie uur kon het dier in een wei naast het Kastanjebos worden gevat.

Maarten De Cock

Kort voor de wallaby gevangen kon worden, werd het op de openbare weg licht aangereden door een voertuig. “Het dier is niet gewond, maar moet wel even bekomen zijn avonturen”, klinkt het bij politie HerKo. “Net zoals de wallaby die al eerder werd gevangen, zal de eigenaar ook deze kleine kangoeroe overdragen aan Animal Rescue Service. Daarvoor werden de nodige documenten opgemaakt. De organisatie gaat nu op zoek naar een geschikte opvangplaats.”

LEES OOK. Beelden tonen hoe politie ontsnapte wallaby na zes uur eindelijk kan vangen: broertje of zusje voorlopig nog onvindbaar

Beide wallaby’s ontsnapten afgelopen donderdag uit hun hok nadat er pony’s van de aangrenzende weide planken hadden weg gestampt. De eerste wallaby kon zes uur na zijn ontsnapping gevat worden in Kortenberg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen