20.000 duiven zijn vermist geraakt tijdens hun vlucht vanuit Narbonne.
Volledig scherm
PREMIUM
20.000 duiven zijn vermist geraakt tijdens hun vlucht vanuit Narbonne. © David Legreve

Het duivendrama van Narbonne: 20.000 duiven vermist: “We kunnen spreken van een rampvlucht”

Drama in de duivenwereld: een vlucht vanuit het Franse Narbonne is dit weekend helemaal misgelopen. Van de 26.000 geloste duiven zijn er nog maar 5.000 terug, de andere zijn volledig het noorden kwijtgeraakt in een onweer. Onder andere duivenmelker Rudi Oliviers (62) uit Kumtich is 40 duiven kwijt, en daarmee ook een hoop geld en járen werk. Hoe is dit kunnen gebeuren? “De duiven hadden nooit gelost mogen worden vrijdagochtend.”

7 reacties

  • Carmen De Gussem

    2 jaar geleden
    Da's heel erg voor de mensen die duiven houden.Hopelijk zullen er later nog duifjes gestuurd worden naar de rechtmatige eigenaars ,dit is perfect mogelijk. Wij hebben dit ook al eens gedaan en de duivenliefhebber was heel tevreden. Ik houd van alle vogeltjes en dieren en geef het ganse jaar door eten ,noten en zaden aan de hongerige beestjes en ze zijn zo mooi in de tuin .
  • Pedro Vanbesien

    2 jaar geleden
    Een goede duivenmelker zou zijn duiven nooit laten vliegen in zulke weersomstandigheden.
  • MYRTHE PASS

    2 jaar geleden
    Neen Hugo Verlot, ocharme die duiven. Dit zijn huisdieren van iemand. Die duiven hadden een thuis en moeten nu verweesd een zwerversbestaan leiden. Eerlijk gezegd vind ik dat duivenmelkers veel van hun duiven verwachten. Die diertjes moeten nogal eens een inspanning leveren voor het plezier van anderen.
  • rony van gysel

    2 jaar geleden
    Hugo verlot, reisduiven vinden steeds hun weg terug
  • guy vermeulen

    2 jaar geleden
    is goed voor de roof vogels .