Zestienjarige fietser overlijdt bij ongeval met vluchtmisdrijf, bestuurder onder invloed

 ©  rr

In Temse is maandagavond een zestienjarige fietser omgekomen na een verkeersongeval. De bestuurder die de tiener aanreed, botste in Sint-Niklaas nadien tegen een verlichtingspaal. De man legde een positieve adem- en drugstest af.

blg, rvs
Bron: Belga, VRT Nws

Maandagavond omstreeks 22 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een fietser die vermoedelijk was aangereden. Een buurtbewoner hoorde een doffe klap en toen hij kwam kijken, zag hij de jongen, zijn fiets en een skateboard liggen. Hij verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten. De fietser werd aangetroffen in de Doornstraat in Temse, ter hoogte van het viaduct. De hulpdiensten kwamen ter plaatse maar er kon geen hulp meer baten. De zestienjarige jongen uit Temse overleed ter plaatse.

Kort nadien trof de politie in de Beeldstraat in Sint-Niklaas een voertuig aan dat tegen een verlichtingspaal was gereden. Het voertuig was zwaar beschadigd. De bestuurder probeerde nog te vluchten, maar kon worden ingerekend en werd meegenomen naar het politiecommissariaat. Hij legde een positieve alcoholtest en een positieve speekseltest af. In de auto zouden nog meer drugs aangetroffen zijn.

De man werd gearresteerd en zijn rijbewijs werd in opdracht van het parket onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Het gaat om een 33-jarige man uit Sint-Niklaas.

De Beeldstraat ligt in het verlengde van de Doornstraat. Het parket van Oost-Vlaanderen legde dan ook meteen de link met de aanrijding van de fietser.