Leuven is klaar voor voetbalwedstrijd Union - Glasgow Rangers: "Extra agenten en veel Stella" 

De politie van Leuven zet vanavond extra mankrachten in voor de voetbalwedstrijd van Union tegen de Glasgow Rangers. Een wedstrijd die in het stadion van Oud-Heverlee-Leuven wordt gespeeld omdat het stadion van Union niet aan de Europese normen voldoet. Om alles in goede banen te leiden wordt er extra verkeerspolitie ingezet, maar ook agenten uit Brussel en Schotland.

58 jaar na haar laatste Europese match maakt voetbalclub Union zich op voor een confrontatie met de Rangers in de derde voorronde van de Champions League. Een duel dat niet wordt uitgevochten op de grasmat van het Dudenpark in Vorst, maar wel op die van Oud-Heverlee-Leuven. Het Joseph Marien Stadion is niet geschikt om Europese wedstrijden te ontvangen, waardoor Union tegen de Schotse Rangers speelt aan Den Dreef in Leuven.

De Schotse supporters genieten van wat onze stad te bieden heeft en daarbij vloeit de Stella rijkelijk

Bram Nieuwling, Pentahotel Leuven

Voor die wedstrijd worden in Leuven 1500 Schotten verwacht, supporters die van hun uitstap ook een weekendje weg maken, een goede zaak voor de Leuvense horeca. "In ons hotel overnachten er verschillende Glasgow supporters, die er van de eerste dag al goed ingevlogen zijn om een beetje sfeer te creëren en wat van Leuven te genieten", vertelt Bram Nieuwling van het Pentahotel in Leuven. "Momenteel zie je nog niet echt dat ze voetbalsupporter zijn, hun voetbaltruitjes hebben ze nog niet aan, ze genieten nu vooral van wat Leuven te bieden heeft, en dat betekent vooral dat het bier Stella vlot wordt gedronken."

Extra agenten

Terwijl de Schotten Leuven verkennen, maakt ook de Leuvense politie zich op voor de match aan Den Dreef. "We hebben heel wat verkeerspolitie voorzien omdat we veel bussen verwachten", vertelt Marc Vranckx van de Leuvense politie. "Daarnaast zetten we ook heel wat mensen in rond het stadion, maar ook in de binnenstad van Leuven zijn we aanwezig voor supporters die op café gaan en geen ticket hebben."

Spotters

Daarnaast worden er ook heel wat spotters ingezet, agenten in burger, die de supporters kennen. "We hebben hier spotters rondlopen uit Brussel, maar ook uit Schotland", zegt Vranckx. "Zij kennen hun pappenheimers. We verwachten niet echt grote problemen, we verwachten een voetbalfeest. En mocht er iets gebeuren dan hopen we dat we met praten het probleem kunnen oplossen en anders hebben we zeker agenten klaar staan."

Meest gelezen