De Koning Albertstraat is afgesloten, hulpdiensten zijn ter plaatse.
Volledig scherm
De Koning Albertstraat is afgesloten, hulpdiensten zijn ter plaatse. © GLH

Twintiger opgepakt nadat hij man tegen zijn wil vasthoudt en zich verschanst in appartement in Hasselt: straat urenlang afgesloten

HasseltBij een incident in het centrum van Hasselt is vanmorgen een 23-jarige man uit Maaseik gearresteerd. Dat maakte persmagistraat Dorien Vanderheiden van het parket van Limburg bekend. De speciale eenheden van de federale politie uit Brussel en het bijzonder bijstandsteam SAU-TIG uit Limburg werden ingeschakeld omwille van de gevaarlijke en onrustwekkende situatie. De winkelstraat Koning Albertstraat, de Cellebroedersstraat, de Ridder- en Kleine Ridderstraat en de Havermarkt werden urenlang afgesloten.

  1. 'Bake Off Vlaanderen' celebrity Regula Ysewijn opent expo 'Cafébazinnen en Zagemannen' in jenevermuseum Hasselt: “Binnenkort begin ik mijn eigen café”
    PREMIUM

    'Bake Off Vlaanderen' celebrity Regula Ysewijn opent expo 'Cafébazin­nen en Zagemannen' in jenevermu­se­um Hasselt: “Binnenkort begin ik mijn eigen café”

    Het aantal cafés in Vlaanderen daalde tussen 2013 en 2023 met ruim 32%. In totaal verdwenen er zo 2.739 cafés. Tv-gezicht, culinair historica en fotografe Regula Ysewijn wil die teloorgang een halt toeroepen. Dat deed ze eerder al met een boek ‘Authentieke Belgische cafés’. Nu is er de expo ‘Cafébazinnen en Zagemannen’ in het Jenevermuseum Hasselt. “Ons café-erfgoed is bijzonder fragiel. Met de expo breng ik opnieuw hulde aan een stuk Belgisch erfgoed, de volkscafés en bruine kroegen.”
    Hasselt
  2. IN BEELD. Slotfeest Tournée Locale Kuringen: “Het was een mooie editie vol muziek, creativiteit en vooral ook verbinding.”
    PREMIUM

    IN BEELD. Slotfeest Tournée Locale Kuringen: “Het was een mooie editie vol muziek, creativi­teit en vooral ook verbinding.”

    Zondagmiddag vond het slotfeest plaats van ‘Tournée Locale’ in Kuringen. Dat is een tweejaarlijks cultuurfestival georganiseerd door Stad Hasselt dat middels creatieve samenwerkingen buurtbewoners dichter bij mekaar wil brengen. Het was het slotstuk van zowat 3 weken van buurtactiviteiten in Kuringen en Schimpen waarin heel wat Kuringenaren een actieve rol speelden. De zon was alvast van de partij. En het feest ging voluit. Kijk gerust even mee.
    Hasselt