© WAS

Antwerps restaurant opent zonder zaalpersoneel

Niemand die je naar je plaats wijst, een menukaart overhandigt en de rekening presenteert: het Antwerpse restaurant De Serre, dat volgende week de deuren opent, heeft enkel personeel werken in de keuken.

edm

In Antwerpen kunt u vanaf maandag ook gaan ontbijten en lunchen bij De Serre, een nieuwe zaak in de Lange Gasthuisstraat. Bijzonder: wie er gaat eten krijgt op geen enkel moment personeel te zien: ‘het horecaconcept van de toekomst’, aldus de initiatiefnemers. Automatisering en digitalisering worden hier optimaal ingezet waardoor er enkel personeel in de keuken nodig is.

Hoe werkt het dan? Via de app tsjing kan je het menu bekijken en bestellen, en je krijgt meteen ook een overzicht van de voedingswaarden. Vervolgens betaal je aan de automaat vooraan en wanneer de keuken klaar is met de bereiding, word je verwittigd en kan je het komen halen.

Het gaat nog verder dan dat, want als bepaalde ingrediënten opraken, kan de koelkast zelf de leverancier verwittigen. Het restaurant maakt deel uit van StartupVillage, een initiatief van de stad Antwerpen om start-ups te begeleiden, en geldt als een laboratorium waar nieuwe technologieën kunnen worden getest die andere zaakvoerders kunnen inspireren.

De Serre huist in een statig pand waar vroeger een school zat en het restaurant met ongeveer 200 zitplaatsen kan ook gebruikt worden voor evenementen. Het interieur is het werk van de Antwerpse designstudio Pinkeye, die eerder ook het interieur van de Wasbar op zich nam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer