(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © REUTERS

Triest record: bijna 700 bootvluchtelingen steken Kanaal over in één dag tijd

Zowat 696 migranten hebben maandag de oversteek naar Groot-Brittannië op het Kanaal gemaakt. Dat is het hoogste aantal in een dag tijd sinds begin dit jaar, zo meldt het Britse ministerie van Defensie. In totaal hebben zowat 17.100 mensen dit jaar al de oversteek gemaakt. Vorig jaar waren dat in dezelfde periode minder dan 9.500 mensen.

5 reacties

  • lucien lemahieu

    2 jaar geleden
    wat is er aantrekkelijk in dat england, ik weet het niet.
  • Rudy Chalmet

    2 jaar geleden
    De Britten zouden beter ook hun deel van de koek doen door deze mensen op te vangen . Wat ze nu doen is puur racisme en deze mensen toegang te weigeren . De aarde is van iedereen , maar de eigenwijze Britten denken dus heel anders !! Het is makkelijk om hun grenzen te sluiten en steeds maar weer met de vinger naar Europa te wijzen als degene die hen moet opvangen !!
  • Josephus Nagels

    2 jaar geleden
    Triest record? Zijn ze soms verdronken? Heet ze welkom! Vang die vluchtelingen op! Het zijn mensen! Willen we dat het stopt? Werk dan aan de oorzaken! Stop de oorlogen (vaak door het Westen veroorzaakt om geopolitieke belangen (lees: onderwerpen en uitbuiten) ! I.p.v. plunderen, ontwikkel de ontwikkelingslanden! De vluchtelingenstromen zullen ophouden. Maar ja, dan moeten we bereid zijn om met z'n allen het met minder te moeten doen. Maar gelijker verdeeld, hoeft er niemand onder te lijden!
  • Jacky Leman

    2 jaar geleden
    Ik snap da niet. Met al onze moderne technologie kunnen ze nog geen bootje opsporen. Maar owee als je zonnepanelen heb, dan zullen ze u daarop belasten.
  • ronny cuypers

    2 jaar geleden
    De Britten moeten maar eens wakker worden en een verplichte identiteitskaart invoeren. Probleem opgelost.