Hadja Lahbib is momenteel in New York bij de Verenigde Naties.
Volledig scherm
PREMIUM
Hadja Lahbib is momenteel in New York bij de Verenigde Naties. © THOMAS DAEMS

INTERVIEW. Buitenland­mi­nis­ter Hadja Lahbib (MR) reageert voor het eerst op omstreden Krim-reis: “Het is echt onverantwoord om zulke politieke spelletjes te spelen”

Hadja Lahbib (MR) moet het record verbroken hebben van buitenlandminister die het snelst een diplomatieke rel aan haar been had. Haar reis als journalist naar de Krim - betaald door Rusland - maakte het even warm onder haar voeten. Op verre afstand, in New York, beantwoordt ze enkele vragen over de controverse. “Het zijn politieke spelletjes. En in tijden van oorlog is het onverantwoord om die te spelen.”

73 reacties

  • Dirk Uyttenhove

    2 jaar geleden
    Vandaag is duidelijk dat er wel een probleem in met Oekraïne. Of gaat ze hen ginder ook betichten van politieke spelletjes? Of is het weer enkel maar gericht aan de gehate Vlamingen door deze nieuwe Vivaldimiskleun?
  • Leonarda Van Opbroecke

    2 jaar geleden
    Misschien wil de rebelse Bouchez aantonen dat iedereen zonder enige politieke ervaring of kennis zomaar minister kan worden? Want het geroep over "niet verkozen". Welke ministers bij Vivaldi zijn wel verkozen door het volk. Van den Broecke ,Verlinden, Dedonder, Van Peteghem, enz. Alvast niet. En zeker Van Quickenborne niet die wel van het ene ministerpostje in het andere stapt. Misschien is het goed om eens iemand buiten "het politieke kleuterschooltje" als een minister te hebben.
  • Roger Vanthillo

    2 jaar geleden
    Uiteraard is de taak van de oppositie in een democratie de meerderheid en het doen en laten van de uitvoerende beleidsvoerders te controleren. Lahbib, die als onverkozen minister van buitenlandse zaken zelf de taal van de meerderheid niet kan spreken, maakt er zich nogal makkelijk van af. Ze heeft met halve waarheden haar nieuwe stiel snel geleerd.
  • Marianne Vanden Eynde

    2 jaar geleden
    Voor een poetsvrouw te worden in het parlement heb je een diploma, voor minister te worden niet. Typisch Belgisch: de juiste vriendjes kennen. Waarom moeten wij nog gaan stemmen? En wij maar meer en meer belastingen betalen!
  • guido Bervoets

    2 jaar geleden
    Het behoort bij het politieke spel dat de oppositie van een mug een olifant maakt. Zelenski gaat hier absoluut geen politieke rel van maken want hij heeft alle vrienden nodig die hij kan krijgen. Persoonlijk vind ik dat het een inschattingsfout was van de Waalse openbare omroep RTBF om daar een journalist naartoe te sturen. Die zagen hun vergissing pas laat in, maar ik denk niet dat zij daar politieke bedoelingen bij had. Naïviteit wel.