AFP or licensors

Brand vernielt deel van legendarische Cinecittá-filmstudio in Rome

In Rome is een deel van de bekende Cinecittá-filmstudio afgebrand. Ze hadden de stad Firenze nagebouwd in papier maché, zoals ze er in de vijftiende eeuw uitzag. Die set is nu vernield. Er zijn geen gewonden.

In de legendarische Cinecittá-filmstudio's in de Italiaanse hoofdstad Rome is gisterenmiddag brand uitgebroken, waarbij een filmset is verwoest, maar geen gewonden zijn gevallen.

Het is de set "Firenze rinascimentale", een reconstructie in papier maché van de Italiaanse stad Firenze tijdens de Renaissance, die getroffen werd. Drie brandweerteams werden ter plaatse gestuurd en slaagden erin de brand aan het begin van de avond onder controle te krijgen.

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de brand was, al heeft de extreme droogte in Italië, dat gebukt gaat onder hittegolven, waarschijnlijk bijgedragen aan de verspreiding van het vuur.

BEKIJK - beelden van de door brand vernielde studio in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Door de brand zijn de opnames van het vervolg op de Netflix-film 'The Old Guard' met Charlize Theron (46) onderbroken.

In Cinecittá, dat in het Italiaans "stad van de film" betekent, zijn sinds de oprichting in 1937 meer dan 3.000 films opgenomen, zoals onder andere "La Dolce Vita" van Federico Fellini en "Gangs of New York" van Martin Scorsese. Wat recenter zijn ook "The Two Popes" en "House of Gucci" er gefilmd.

Meest gelezen