© Niels Aerden

Kinderen worden pretparkdesigners bij UCLL

Houthalen-Helchteren -

UCLL’s Techniek- en WetenschapsAcademie brengt voor het eerst in Limburg een Lego-kamp pretparkdesign. Kinderen tussen 6 en 9 jaar krijgen de kans een miniatuurpretparkje te bouwen. Met behulp van Lego Masters bekijken de educatieve medewerkers met de jonge technici hoe ze kraampjes en attracties in elkaar kunnen steken en welke technische uitdagingen daarbij komen kijken. Het gaat dus heel wat verder dan louter een kraampje bouwen met Lego.

Niels Aerden

UCLL’s Techniek en WetenschapsAcademie is uitverkocht voor de zomerkampjes van juli en augustus. Lesgevers Lennert en Evelien hebben daar een verklaring voor. “We merken dat er heel wat meisjes ingeschreven zijn voor onze kampjes”, zegt Evelien. “We zagen de voorbije jaren duidelijk een stijging van de inschrijfcijfers én een fijne doorstroom naar de oudere groepen. En ook daar zien we meer en meer meisjes.”

UCLL’s Techniek- en WetenschapsAcademie ontvangt deze zomer in Limburg meer dan 1.000 jonge deelnemers. “Kinderen die één keer komen kennismaken, komen zo goed als altijd terug”, zegt Lennert. “Dat komt vooral doordat we hen blijven uitdagen om spelenderwijs te leren samen met hun leeftijdsgenootjes én dat ze kunnen meegroeien met de workshops.”

https://www.techniekenwetenschapsacademie.be/home/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer