In de school werd een rouwhoekje ingericht voor Francis. ©  rr en ies

School organiseert ingetogen herdenkingsmoment voor Francis (16): “Iedereen had hier nood aan”

Sint-Niklaas -

Nadat dinsdagavond al meer dan tweehonderd mensen waren afgezakt naar de plaats waar Francis (16) maandagavond werd doodgereden op de fiets, kwamen ook vrienden en klasgenoten van de jongeman uit Temse op school samen om hun gevoelens te delen. “Iedereen had hier nood aan.”

Ivan Elegeert

Hoewel het vakantie is, had de school in de refter een hoekje vrijgemaakt met daarop een foto van een vrolijke Francis op zijn skateboard. Een beeld zoals zijn vele vrienden hem altijd zullen herinneren: een vrolijke jongeman die op zijn skateboard zijn beste moves toonde.

LEES OOK. Ruim 200 mensen houden wake voor verongelukte Francis (16) en ze hebben maar één vraag: “Waarom?”

“Er was heel wat volk komen opdagen voor dit herdenkingmoment . Niet alleen veel klasgenoten en leerkrachten maar ook vrienden en kennissen van Francis”, laat directrice Sandra Flamen weten. “Ook de ouders van Francis waren aanwezig, net als een delegatie van de lagere school waar zijn broer en zus school liepen. Het werd een heel ingetogen moment, waarbij iedereen haar of zijn gevoelens kon delen. Er werden kaarsjes aangestoken bij de foto van Francis. Er klonk ook intogen muziek en iedereen die dat wenste kon een afscheidsboodschap achterlaten voor de familie van Francis. We vonden dat we dit als school moesten doen. Iedereen had hier nood aan.”

LEES OOK. Getuigen zagen vermoedelijke aanrijder van Francis (16) aan hoge snelheid rondjes racen: “Even later verwoestte hij leven van hele familie”

Forum Da Vinci plant ook bij het begin van het schooljaar nog een herdenkingmoment, zodat ook leerlingen die nu met vakantie zijn de kans krijgen om in een serene omgeving stil te staan bij het overlijden van hun medeleerling.

Wanneer en waar de jongeman wordt begraven is nog niet geweten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER