Bestuurder van vluchtmisdrijf waarbij jongen van 16 omkwam, is aangehouden: "Berouw komt na de zonde"

De bestuurder die eergisteren een jongen van 16 doodreed in Temse en daarna vluchtmisdrijf pleegde, is aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Dendermonde beslist. De bestuurder, een man van 33 uit Sint-Niklaas, kon opgepakt worden, nadat hij nog een tweede ongeval had veroorzaakt. Hij was zwaar onder invloed van alcohol en drugs. Hij blijft in de cel op verdenking van onder meer onvrijwillige doodslag. 

Het slachtoffer, een jongen van 16, was maandagavond rond 22u onderweg met zijn fiets, toen hij werd aangereden door de bestuurder. Het slachtoffer kwam meters verder in de berm terecht. De bestuurder reed door, maar kreeg iets verder een tweede ongeval en kon niet meer verder rijden. Hij legde een positieve alcohol- en drugtest af. 

Mijn cliënt voelt zich verschrikkelijk, hij heeft zelf een dochter van 5

Advocaat van bestuurder Jan Van Lantschoot
Videospeler inladen...

"Mijn cliënt is ontredderd en geschokt door wat er gebeurd is. Hij voelt zich verschrikkelijk, hij heeft zelf een dochter van 5", zegt zijn advocaat Jan Van Lantschoot. "Dat maakt natuurlijk de rekening van het slachtoffer niet. Maar het is het verhaal van berouw na de zonde."

De bestuurder werd uiteindelijk na een tweede ongeval opgepakt, maar hij kon pas de dag erna verhoord worden omdat hij zo zwaar onder invloed was. Tijdens zijn verhoor gaf hij volgens zijn advocaat toe dat hij gedronken had: "Hij was na het werk bij een vriend iets gaan drinken. Wat daar dan gebeurd is, zal het onderzoek moeten uitwijzen. Maar dat het een dramatische mengeling van drank en drugs was, daar zijn wel aanwijzingen voor natuurlijk." 

Zijn advocaat hoopt morgen meer duidelijkheid te krijgen over wat er gebeurd is, als hij het dossier kan inkijken: "De informatie die ik nu heb, is fragmentarisch. Deels uit zijn verhoor bij de politie, deels uit wat hij bij de onderzoeksrechter heeft gezegd. Ik hoop dat de puzzel in elkaar valt bij het inkijken van het dossier. Bijvoorbeeld of hij wist of niet wat er gebeurde."

Bekijk hieronder het verslag van 2 augustus uit "Het Journaal".

Videospeler inladen...

Meest gelezen