Het droogtoilet in het Hemelspark. © rr

Aanvullende inrichting recreatiezone het Hemelpark krijgt vorm

Kortessem -

De gemeenteraad van Kortessem keurde op vraag van de Vlaamse Landmaatschappij aanvullende inrichtingswerkzaamheden in het Hemelspark goed. Ondertussen werden verschillende van deze werkzaamheden beëindigd.

De inrichtingswerkzaamheden omvatten de aanleg van een fietsverbinding met het centrum van Kortessem, de installatie van een droogtoilet/composttoilet, de installatie van een schuil en een fietsenstalling, en de plaatsing van een herdenkingskei. De bijkomende inrichtingswerkzaamheden hadden een geraamde kostprijs van 62.143 euro, waarvan 12.428.60 betaald wordt door de gemeente Kortessem.

Droogtoilet

Intussen werd het droogtoilet geïnstalleerd en de schuil en de fietsenstalling uitgevoerd. De fietsverbinding doorheen het Hemelspark werd ook vergund. De gemeenteraad keurde onlangs ook de ligging van de verbinding en de oversteek van deze wegverbinding over de Tongersesteenweg naar de Mersenhovenstraat goed. Deze verbinding omvat een wandel- en fietspad in beton. Hiermee werd definitief het licht op groen gezet voor de realisatie van een veilige voet- en fietsverbinding tussen het Hemelspark en het centrum van Kortessem.