Jan De Meuleneir / Photo News, DPG MEDIA
Volledig scherm
© Jan De Meuleneir / Photo News, DPG MEDIA

Ook in Vlaanderen zijn extra maatregelen wegens droogte onvermijdelijk: “We moeten beter nadenken over hoe we met water omgaan”

Nederland heeft officieel een watertekort, en ook bij ons dreigen extra maatregelen als het de komende veertien dagen niet regent. Volgens experts moet Vlaanderen daarnaast ook structurele maatregelen treffen om in de toekomst beter gewapend te zijn tegen de droogte. “We hebben jarenlang een wanbeleid gekend, dat moet veranderen”, vindt weervrouw Jill Peeters. 

  1. Wie is de blunderende magistraat die tot het ontslag van Vincent Van Quickenborne (Open Vld) leidde? HLN en VTM NIEUWS zochten het uit

    Wie is de blunderen­de magistraat die tot het ontslag van Vincent Van Quickenbor­ne (Open Vld) leidde? HLN en VTM NIEUWS zochten het uit

    Na het ontslag van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld), zijn alle ogen nu gericht op de magistraat die het dossier over de uitlevering van Abdesalem Lasoued - de dader van de aanslag in Brussel - heeft laten liggen. Verschillende bronnen hebben aan de redactie van HLN en VTM NIEUWS bevestigd dat het gaat om Dirk M., een man die jaren geleden al in opspraak kwam omwille van belangenvermenging. De magistraat zou wel niet de enige geweest zijn die de verantwoordelijkheid had om het dossier van Lassoued op te volgen. Naast de rol van Dirk M. wordt er ook gekeken welke schuld FOD Justitie treft.
  2. Premier De Croo verdedigt pensioenhervorming en beantwoordt meest gestelde vragen: “Er werden logische uitzonderingen gemaakt”
    125

    Premier De Croo verdedigt pensioen­her­vor­ming en beant­woordt meest gestelde vragen: “Er werden logische uitzonde­rin­gen gemaakt”

    Het kernkabinet van de federale regering raakte het maandagochtend eens over een pensioenakkoord. Met de pensioenhervorming hoopt de regering langer werken te stimuleren door de eenmalige nettopensioenbonus, het pensioenstelsel betaalbaar te houden, en de verschillende pensioenstelstels dichter bij elkaar te brengen. Wat betekent dat akkoord nu voor uw pensioen? Bij VTM Nieuws beantwoordt premier Alexander De Croo (Open Vld) de meest gestelde vragen van de HLN-lezers.