Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Adil El Arbi en Bilall Fallah na beslissing om ‘Batgirl’ te schrappen: ‘Triest en geschokt’

Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah.Beeld AFP

Het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah heeft op Instagram gereageerd op de beslissing van Warner Bros. om hun nieuwe superheldenfilm Batgirl niet uit te brengen. ‘We zijn triest en geschokt’, klinkt het.

Batgirl was al gefilmd en gemonteerd, maar zal uiteindelijk niet in de bioscopen of op streamingdiensten te zien zijn. Producent Warner Bros. besliste de film in de diepvries te steken. “De beslissing om Batgirl niet uit te brengen, reflecteert de strategische shift van onze organisatie met betrekking tot het DC Universe en HBO Max”, klonk het in een verklaring. 

Lees ook

Waarom werd ‘Batgirl’ geschrapt? ‘Studio’s zien superheldenfilms als product, niet als cinema’

“We kunnen het nog steeds niet geloven”, klinkt het in een reactie van regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah. “Voor ons als regisseurs is het cruciaal dat ons werk getoond kan worden aan het publiek. En hoewel de film nog lang niet klaar was, willen we dat fans wereldwijd de kans zouden krijgen om de film te zien en te omarmen. Hopelijk kan dat ooit insha’Allah.”

De twee regisseurs bedanken de cast en crew, die “fantastisch werk” geleverd hebben. “We zijn eeuwig dankbaar om deel te kunnen uitmaken van dat team.”

El Arbi en Fallah zeggen dat ze als kleine kinderen al grote fan waren van Batman. “Het was in elk geval een voorrecht om deel uit te maken van de DCEU (DC Extended Universe, red.), ook al was het maar voor een korte tijd”, besluiten ze.

Hoofdrolspeelster Leslie Grace heeft intussen ook gereageerd op het nieuws. “Ik ben trots op de liefde en het harde werk die onze ongelooflijke cast en onvermoeibare crew gedurende 7 maanden in deze film hebben gestoken”, schrijft de actrice op Instagram. 

“Ik voel me gezegend dat ik tussen absolute grootheden heb gewerkt en banden voor het leven heb gesmeed. Aan alle Batgirl-fans: bedankt voor de liefde en het geloof, die me toelieten de cape aan te trekken en ‘my own damn hero’ te worden. Batgirl for life!”