Vrachtwagen sloopt gevel na manoeuvre - video: ypw. © Het Nieuwsblad

Manoeuvre van vrachtwagenchauffeur loopt mis: gevel enorm beschadigd

Melsele -

In het dorpscentrum van Melsele heeft een vrachtwagenchauffeur donderdagochtend een flinke ravage veroorzaakt. Tijdens een manoeuvre raakte de vrachtwagen de gevel van een huis op de hoek van de straat. De gevel raakte daarbij zwaar beschadigd.

Ivan Elegeert en Dieter Verschooren

De truckchauffeur reed donderdag omstreeks 7.30 met zijn vrachtwagen tegen de gevel van een woning aan op de hoek van de Kallishoekstraat met de Dambrugstraat. Dat gebeurde nadat hij eerst de eenrichtingsstraat Kalishoekstraat in de verkeerde richting was ingereden.

De gevel van het getroffen huis moest gestut worden. ©  ypw

Die straat vormt de omleiding richting Antwerpen voor de wegenwerken op de N70. De aanrijding gebeurde nadat de achterkant van de vrachtwagen uitzwenkte toen de chauffeur rechtsaf de Dambrugstraat wou inrijden, een bocht die hij eigenlijk onmogelijk kon nemen want de straat is op die plaats namelijk erg smal.

Bij het manoeuvreren liep het dus grondig mis. Een groot stuk van de gevel begaf het en denderde naar beneden. Voor de bewoner die thuis was op het moment van de feiten was het flink schrikken, hij raakte gelukkig niet gewond. De brandweer kwam ter plaatse om brokstukken te ruimen en de woning te stutten.

 ©  ypw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER