archieffoto
Foto: VRT NWS

Vechtpartij tussen families in Blaarmeersen: twee agenten gewond,  verdachten gearresteerd

Bij een vechtpartij tussen twee families in het Gentse recreatiedomein Blaarmeersen zijn gisteren twee agenten gewond geraakt. De politie kon drie verdachten arresteren. De vechtpartij ontstond buiten de bewaakte zwemzone. 

"Rond half zes gisterennamiddag werd de politie opgeroepen voor een vechtpartij aan de Gentse Blaarmeersen", zegt schepen Sofie Bracke (Open VLD). Twee Brusselse families kregen het er buiten de bewaakte zwemzone met elkaar aan de stok. "Er waren 20 mensen betrokken, naast de familieleden ook enkele omstaanders", verklaart Bracke. De politie kon drie heethoofden bestuurlijk aanhouden, bij de interventie raakten twee agenten wel licht gewond. "Ze zijn vandaag gelukkig opnieuw aan het werk." De verdachten zijn naar het commissariaat gebracht voor verhoor en er zijn pv's opgemaakt. "Het parket moet de zaak nu verder opvolgen."  

De politie kon snel optreden en de rust keerde snel terug
schepen Sofie Bracke (Open VLD)

"Het ging om een discussie die uit de hand liep. Waarover die ging, is onduidelijk. Het belangrijkste is dat de politie snel kon tussenbeide komen. De rust is er snel teruggekeerd." 

Extra veiligheidsmaatregelen

Er zijn dit voorjaar en deze zomer al verschillende incidenten geweest aan het Gentse recreatiedomein. Ze gebeurden altijd in de zwem- en strandzone waar bij mooi weer veel mensen samenkwamen. De stad Gent en uitbater Farys voerden de veiligheidsmaatregelen er de voorbije weken al op. Zo is de bewaking opgevoerd en is er ook meer politieaanwezigheid. Het is de eerste keer deze zomer dat er een incident plaatsvindt buiten de bewaakte zone.  

Meest gelezen