© BELGA

Lotto Soudal, zonder Greipel, staat met vier Belgen aan de start

Lotto Soudal zakt met vier landgenoten af naar La Primavera. Zoals verwacht geen André Greipel, maar wel met Roelandts die vorig jaar op een derde plek eindigde.

“Ik voel me goed”, laat Roelandts optekenen op de site van de ploeg. “Ik sukkelde met een verkoudheid vanaf de Strade Bianche. Een stevige sinusitis belemmerde mij toen, maar daar ben ik nu vanaf. Het was belangrijk om volledig te herstellen en dat is me gelukt.”

“Het was de bedoeling om conditioneel sterker te worden tijdens de Tirreno-Adriatico”, vervolgt hij. “De lastige ritten en het goede weer waren een ideale voorbereiding op Milaan-Sanremo en de rest van het klassieke voorjaar. Ik voel dat de vorm in een stijgende lijn gaat. Vorige week woensdag, tijdens de eerste rit, zat ik nog de hele tijd te hoesten op mijn fiets. Toen was het echt op de tanden bijten en afzien. Mede door het goede weer en het werk van de ploegdokter ging het elke dag beter.”

Geen wind op kop

“Het ideale scenario om zaterdag te winnen lijkt op vorig jaar, toen ik derde werd”, gaat Roelandts verder. “De wind mag niet op kop staan. Zo volgen er meer aanvallen op de Poggio en gaan we met een kleinere groep naar de meet. Het is dan aan mij om te zien dat ik mee ben. Dan heb je sowieso meer kans. Als de wind op kop staat, blijf je na de Poggio nooit uit de greep van het peloton. Dan moet je sprinten in een grotere groep voor de overwinning en is de kans voor mij veel kleiner. Het kan zijn dat de koers al ontploft op de Cipressa maar ik denk dat de beslissing zal vallen op de Poggio. Ik focus zaterdag alleen op mezelf. Ik kijk naar niemand en ik weet dat ik een goed resultaat kan rijden.”

Selectie Lotto Soudal: Lars Bak (Den), Tiesj Benoot, Jens Debusschere, Tony Gallopin (Fra), Tomasz Marczynski (Pol), Jürgen Roelandts, Marcel Sieberg (Dui) en Tim Wellens.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer