©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Politie Heusden-Zolder verbaliseert vier auto’s met knallende uitlaat

Heusden-Zolder -

Na overlastklachten is de politie van Heusden-Zolder gericht gaan patrouilleren om de fenomenen van lawaai en gevaarlijk rijgedrag aan te pakken. Vier lawaaierige auto’s werden geverbaliseerd en liefst 35 bestuurders reden met gsm in de hand.

Marij Wyers

Gebruikes van een smartphone aan het stuur rijden onoplettende en gevaarlijk. De politie kon er 35 betrappen. Ze krijgen een boete van 174 euro. Bij de politie kwamen de voorbije weken ook meerdere meldingen binnen van geluidsoverlast. De politieploeg stelde vast dat vier voertuigen met een knallende uitlaat rondreden. Ze maakten dermate veel kabaal dat mensen opschrikten.

Tijdens de patrouilles zijn ook nog vier boetes uitgeschreven aan bestuurders die de kinderen niet correct hadden vastgemaakt in de auto. Twee bestuurders reden te snel. Drie voertuigen hadden een vervallen keuring en een bestuurder had te veel gedronken.

In de Dellestraat kregen zeven voertuigen een parkeerbon omdat ze het parkeerverbod negeerden. Dit verbod werd er ingesteld om overlast van bezoekers aan ’t Koet te weren. Zes foutparkeerders stonden op de afrit van de E313 en kregen ook een boete. De politie vreest dat het illegale zwemmers zijn. In ’t Koet mag niet worden gezwommen. Het gebied is privéterrein en niet toegankelijk voor anderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer