Bart De Vriendt, vrijwilliger bij dierenbescherming Meetjesland in Evergem. De puppy’s op de foto werden in het dierenasiel geboren, maar er komen ook opvallend veel jonge hondjes tussen één en drie jaar oud binnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Vriendt, vrijwilliger bij dierenbescherming Meetjesland in Evergem. De puppy’s op de foto werden in het dierenasiel geboren, maar er komen ook opvallend veel jonge hondjes tussen één en drie jaar oud binnen. © Simon Mouton Photo News

Meer jonge 'lockdownhonden' in dierenasielen: “Ook oudere honden zijn daar het slachtoffer van”

“Als je een kind hebt gekregen in de coronaperiode, ga je je kleine toch ook niet ergens dumpen als je op reis wilt gaan?” Jonge ‘coronahonden’, niet toevallig één à twee jaar oud, zijn nu het slachtoffer van hun baasjes die weer buiten mogen. De laatste maanden krijgen dierenasielen en -centra opvallend veel jonge honden binnen, tot 10 à 15% meer dan andere jaren. Ook oudere honden zijn daar de dupe van.

18 reacties

  • Patrick Neuwirth

    2 jaar geleden
    5 jaar cel effectief en een registratie data bank voor zulke mensen om nooit meer een huisdier te kunnen aankopen
  • Marlene De Smedt

    2 jaar geleden
    Al eens nagedacht welk een boodschap de kinderen daardoor meekrijgen voor later? Wie goed is voor dieren is meestal ook goed voor zijn medemens. Om een dier moedwillig achter te laten moet je over een hoge dosis meedogenloosheid beschikken. Misschien eens proeven organiseren om te zien of iemand geschikt is om het voorrecht te krijgen om een dier te mogen houden.
  • SABINE TAVERNIER

    2 jaar geleden
    Dat zijn mensen die zich dan beter een pluchen huisdier aanschaffen!! Dieren zijn geen handelswaar!! Misschien eens een campagne over het aanschaffen van een huisdier en wat het allemaal met zich meebrengt!! Huisdieren zijn niet voor heel even maar voor heel hun leven bij jou!!
  • Marianne de geest

    2 jaar geleden
    Dat was 2 jaar geleden al te voorspellen als ze terug hun volledige vrijheid zouden hebben dat de dieren er de dupe zouden van worden. Denk eerst eens twee maal na voor je een dier in huis neemt. Het is geen voorwerp dat je weg doet maar een levend wezen.
  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Karin Verwimp : U doet daar een mooie geste. Een oude hond heeft vaak wel gezondheidsproblemen maar hij bijt ook geen pantoffels meer stuk. Oude honden hebben een bepaalde charme, vind ik.