Borealis gaat bouwwerf die stilligt na aantijgingen van mensenhandel nog niet heropstarten

Borealis zal de werkzaamheden op de bouwwerf van zijn nieuwe fabriek in Kallo nog niet hervatten. Die werden vorige week stilgelegd na aantijgingen van mensenhandel en moderne slavernij. Met het uitstel wil Borealis “voldoende tijd laten voor onderzoek en aanvullende maatregelen inzake sociale naleving”.

LEES OOK. Al 174 slachtoffers van mensenhandel op werf in Antwerpse haven en einde lijkt nog niet in zicht: “Zaak van ongeziene omvang”

In het licht van berichten over vermeende wanpraktijken door aannemer IREM op de bouwwerf van de nieuwe fabriek propaandehydrogenatie (PDH) in Kallo, besloot Borealis op 27 juli om de bouw van de fabriek drie dagen stil te leggen. De chemiereus laat woensdag weten dat de werkzaamheden momenteel nog niet hervat worden. Het contract met IREM-Ponticelli, de aannemer die verantwoordelijk is voor de piping en mechanische bouwwerken van de PDH-fabriek, werd ook geschorst.

“Aangezien het onderzoek van de zaak en de uitvoering van aanvullende maatregelen nog steeds bezig is, heeft Borealis op maandag besloten de heropstart van de bouwwerken in Kallo tot nader order uit te stellen”, laat het bedrijf weten. “De werkzaamheden zullen geleidelijk aan hervatten”, klinkt het.

LEES OOK:

Wat voor aannemer is Irem-Ponticelli, die onder vuur ligt voor moderne slavernij in haven? Geen kleine garnaal, maar miljoenenbedrijf

Chemiebedrijf Borealis schorst contract met aannemer na mensenhandel en legt bouwwerf stil

Bengalese slachtoffers Borealis-werf slaken noodkreet: “7.000 euro betaald om hier te werken, nu geen geld om van te leven”

“Ze hielden ons daar vast als gevangenen”: nieuw slachtoffer in zaak rond economische uitbuiting aangetroffen in Borgerhout

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER