Tientallen kilometers lange dollemansrit met snelheden tot 190 km/uur eindigt in crash nadat bestuurder vlucht van politiecontrole

 © jtp

Op de E17 is een wagen na een lange achtervolging gecrasht ter hoogte van Waasmunster. De bestuurder was in Meer (Hoogstraten) gevlucht van een politiecontrole, waarna een dollemansrit richting Waasland volgde.

De politie wilde de wagen met Franse nummerplaten rond 20u tegenhouden in Meer voor een controle, vermoedelijk na een verkeersinbreuk. De bestuurder weigerde uit te stappen en vluchtte, waarna de politie de achtervolging inzette.

De voortvluchtige scheurde via de E19 naar de Antwerpse Ring, om daar door de Kennedytunnel richting Waasland te rijden. Hij bereikte daarbij volgens onze informatie snelheden van meer dan 190 kilometer per uur. Verschillende politiezones, onder meer die van Brasschaat en Antwerpen, werden ook ingeschakeld om de man te vatten.

Op de E17 ter hoogte van Waasmunster crashte de bestuurder uiteindelijk tegen de vangrail, iets voor de afrit. Hij probeerde nog uit te stappen en een veld in te rennen, maar daar kon hij dan toch gevat worden.

Het wrak moest getakeld worden. Twee rijstroken waren een tijdlang dicht voor de afhandeling van het ongeval.

Waarom de man precies besloot om te vluchten van de politie, is nog niet duidelijk.

(jtp, jvo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen