Jane Fonda op haar 84ste en in haar twintiger jaren. Ze was in de veertig toen ze een facelift kreeg, op haar 72ste kreeg ze een 'onderhoudsbeurt'.
Volledig scherm
PREMIUM
Jane Fonda op haar 84ste en in haar twintiger jaren. Ze was in de veertig toen ze een facelift kreeg, op haar 72ste kreeg ze een 'onderhoudsbeurt'. © EPA/Photo News

Jane Fonda heeft spijt van facelift, plastisch chirurg nuanceert: “Als hij goed is uitgevoerd, zie je het niet”

CelebritiesActrice Jane Fonda (84) heeft spijt van haar facelift. Ze wil er niet vervormd uitzien en waarschuwt dat het een verslaving kan worden. “Doe het niet”, is haar goede raad. Moeten we die volgen? Plastisch chirurg Alexis Verpaele trekt een en ander recht: “De facelifts van de jaren negentig zijn achterhaald.” Hij legt uit hoe het er tegenwoordig aan toegaat en hoe hij zijn patiënten behoedt voor een onnatuurlijk resultaat. “Ik zie dames van 38 die er 52 uitzien, en niet omdat ze ongezond leven.”

7 reacties

  • Kristine Delacourt

    2 jaar geleden
    Ze ziet er geweldig uit op haar 84. Haar facelift was zeker de moeite waard.
  • Juliette Francois

    2 jaar geleden
    Verouderen zit niet zo zeer in de rimpels dan wel in het uitzakken van de huid; kalkoennek, wallen, afhangende wangen, verdwijnen van de kaaklijn, een dubbele onderkin,... Dat is "natuurlijk" verouderen. En zo mooi is dat ook niet. Ze mag zich gelukkig prijzen want daar heeft zij dankzij haar operaties geen last van. Facelifts zijn al erg ingrijpend, gelukkig bestaan er steeds meer minder ingrijpende alternatieven. De moeite waard om voor te sparen voor "later"?
  • johanneke li

    2 jaar geleden
    Wel, ik heb toch de indruk dat je facelifts kunt zien in de meerderheid van de gevallen! Er is altijd wel iets dat de vorm assymetrisch maakt en het daardoor er niet uit ziet in zekere mate! De reden is ook begrijpbaar; niet alleen zijn de plastisch chirurgen ook maar mensen, een paar millimeter teveel naar links of rechts kan het eindresultaat zwaar beinvloeden, maar daarnaast reageert het lichaam zelf dat extra weefsel maakt tijdens het herstelproces en die hoeveelheid is oncontroleerbaar
  • Rudy Chalmet

    2 jaar geleden
    Jane Fonda heeft net als Henri Fonda een geweldige karakter kop . Die hebben geen face lift nodig , bij hun twee is hun gelaat gewoon een blikvanger !! Als je Henri Fonda bekijkt in zijn cowboy films , man wat een kerel . Once upon a time in the West is gewoon geweldig . Nee , sommige mensen hebben dit echt niet nodig , en een voorbeeld zijn deze twee !!
  • Katia Mistianes

    2 jaar geleden
    De chirurg heeft gelijk: bij Jane Fonda is het goed gelukt, toch? Voorlopig hou ik het nog bij de natuurlijke facelift: de spieren van het gezicht verstevigen (dat zijn inderdaad de lachspieren), door rare snuiten te trekken, thuis, privé.