De Duitse bondskanselier Olaf Scholz voor de gasturbine, die nu voorlopig in Mülheim an der Ruhr gestald staat.
Volledig scherm
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz voor de gasturbine, die nu voorlopig in Mülheim an der Ruhr gestald staat. © Getty Images

Europese Commissie: “Gasturbine voor Nord Stream 1 kan naar Rusland gaan, elke andere bewering is verkeerd”

De Europese Commissie ontkent ten stelligste dat EU-sancties verantwoordelijk zijn voor het feit dat Rusland de gasturbine voor de pijpleiding Nord Stream 1 niet kan invoeren. Die pijpleiding vervoert Russisch gas naar Europa en bevindt zich momenteel in Duitsland.

  1. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”
  2. President Joe Biden: “Ik ben een volwassen man die het opneemt tegen een zesjarige”

    President Joe Biden: “Ik ben een volwassen man die het opneemt tegen een zesjarige”

    De Amerikaanse president Joe Biden heeft zaterdag tijdens het jaarlijkse ‘Correspondents’ Dinner’ voor de verslaggevers van het Witte Huis de draak gestoken met zijn politieke rivaal Donald Trump. Daarbij verwees het 81-jarige Amerikaanse staatshoofd met een knipoog naar de bezorgdheden over zijn eigen leeftijd. “Leeftijd is een probleem”, dixit Biden, “ik ben een volwassen man die het opneemt tegen een zesjarige”.