Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Oekraïense graanoogst tot dusver bijna helft lager dan in 2021

Oekraïne heeft dit jaar tot nu toe 17,5 miljoen ton aan graan geoogst. Dat is bijna de helft minder dan in dezelfde periode van 2021, aldus het Oekraïense ministerie van Landbouw. De oogst wordt verstoord door de Russische invasie van het land. Oekraïne is een van de belangrijkste graanexporteurs ter wereld.

7 reacties

  • Stefaan Baert

    2 jaar geleden
    De prijs mag absoluut niet zakken. Dat is het.
  • Geert Landsman

    2 jaar geleden
    Zelensky is een toneelspeler, hij weet heel goed hoe die propaganda moet maken. De bevolking wilde hem voor het conflict afzetten. Hij is niet onschuldig zoals ze hem afschilderen.
  • Paul Verbeeck

    2 jaar geleden
    Was het gisteren of eergisteren dat ze melden dat zeker 10% meer gingen oogsten dan anders en nu plots een pak minder , de vogels eten alles op denk ik . Prijzen moeten hoog blijven .
  • André Baele

    2 jaar geleden
    Ja als er oorlog is worden dingen vernietigd of helemaal niet gedaan. Daarom is Europa zo welvarend geworden in geen 77 jaar geen oorlog meer voordien om de zoveel jaar. Beste remedie voor welvaart? Geen oorlog en handel. China weet dit. Wij niet.
  • GILLIS VAN LAETHEM

    2 jaar geleden
    Zo kan men prijs opdrijven hé , multinationals en staten / landen vullen hun beurzen ten koste van gepeupel . Hogere geen last van maar ja ?