Wouter Torfs (64):  “In restaurants die het te gecompliceerd maken - een schuimpje hier, een moleculair zalfje daar - zal je me niet vinden. Als je je verbrand hebt, dàn moet je zalf smeren. (lacht)”
Volledig scherm
PREMIUM
Wouter Torfs (64): “In restaurants die het te gecompliceerd maken - een schuimpje hier, een moleculair zalfje daar - zal je me niet vinden. Als je je verbrand hebt, dàn moet je zalf smeren. (lacht)” © Jan De Meuleneir / Photo News

Bistro HLN met Wouter Torfs (64): “Hier nu zo tafelen, is puur genot. Schoonheid. En in zekere zin zelfs erotiek”

Voor zijn bomma Jeanne, aan wie België schoenwinkelketen Torfs te danken heeft, was genieten iets voor na gedane arbeid. Kleinzoon Wouter, de huidige Torfs-CEO die straks met pensioen gaat en oversteekt naar de non-profit, vindt dat genieten geen verantwoording behoeft. En meer nog: “Hier nu zo tafelen, is joie de vivre. Schoonheid. En in zekere zin zelfs erotiek. Als je dat niet kan omarmen, verlies je wat mij betreft de essentie van het leven.”