©  Beerschot Media

Beerschot verliest in Dessel laatste oefenmatch van voorbereiding

Een week voor de start van de competitie in de Challenger Pro League heeft Beerschot zijn generale repetitie niet tot een goed einde kunnen brengen. De Mannekes gingen met hun typeploeg 1-0 onderuit op het veld van Dessel Sport, dat in de hoogste amateurafdeling speelt.

Koen Frans

Beerschot speelde bijna de hele match op de helft van de tegenstander, maar creëerde bitter weinig uitgespeelde kansen. Nzita, Sebaoui en Baeten kregen enkele kleine mogelijkheden voor de pauze, maar op slag van rust scoorde Dessel uit het niets de enige goal van de match via Skender Loshi. Na de pauze zag de thuisploeg de 2-0 nog afgekeurd worden, bij Beerschot kreeg invaller Andi Koshi nog de beste kans op de gelijkmaker, hij besloot te zwak op de doelman van Dessel. Aan de score veranderde uiteindelijk niets meer. En zo heeft Beerschot toch nog wel wat werk voor de boeg met het oog op de start van de competitie. Volgende week zaterdag komt SK Beveren op bezoek in het het Olympisch Stadion. Dan zal het beter moeten.

Doelpunten: 45’ Loshi (1-0)

Beerschot: Vanhamel; Quirynen (45’ Seydoux), Meisl, Van den Bergh, Matthys; Sanusi, Rigo (55’ Koshi), Nzita, Vaca; Sebaoui (77’ Verlinden), Baeten (70’ La Morte)