Thomas Rotthier (links) en Jan Deschoolmeester (rechts) geloven sterk in ecomodernisme en schreven er zopas een boek over.
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Rotthier (links) en Jan Deschoolmeester (rechts) geloven sterk in ecomodernisme en schreven er zopas een boek over. © Florian Van Eenoo Photo News

INTERVIEW. Ecomodernisten Thomas Rotthier en Jan Deschoolmeester: “Met minder auto’s en minder vlees gaan we de wereld niet redden”

Ja, ze vinden dat er dringend van alles moet veranderen als we het klimaat willen redden. Maar nee, ze vinden niet dat u nu al drastisch uw gedrag moet aanpassen. “Met schone technologie kunnen we er geraken, maar dan moeten we er wel in durven te investeren.” 

58 reacties

  • Lieven tanghe

    2 jaar geleden
    Minderen vogelen ja en daardoor minder kinderen op de wereld zetten zal al veel helpen .
  • gunter segers

    2 jaar geleden
    @stan, lol, 10 kerncentrales erbij, de kost hiervan zal gewoon worden doorgerekend aan de consument, minimum 10 miljard per centrale en duurt minstens 11 jaar voor ze er staan..., voor hetzelfde bedrag heb je 34000 windmolens voor, windmolens kunnen al tot 8MW leveren, een kerncentrale 485MW, 10 kerncentrales leveren dan 4850MW, de windmolens...272000MW... en betalen zich terug na 15 jaar, wat is dan de beste keuze?
  • frans Venloo

    2 jaar geleden
    Het is onze regering niet te doen om de wereld te reden alleen de belastingen op te drijven op alle vlakken en de burger armer te maken waar ze ook fantaschtich in gelukt zijn . Ook drinkwater afschilderen als duur en de prijs verdubbelen alleen vloeit het gezuiverde water gewoon recht de zee in zoals ik vandaag lees . Goe bezig de graaiers
  • louis reinquin

    2 jaar geleden
    Begin misschien ook maar eens op de eerste plaats te denken en te handelen over geboortebeperking wereldwijd de bevolking met 1/4 verminderen op 5O jaar. Dat zou pas een serieuze sta
  • Albert de Lovendeghem

    2 jaar geleden
    Iedereen verplicht in te staan voor eigen energiebehoeften. Zonnepanelen, aardwarmte, regenwaterput en desnoods particuliere windmolen. Zou toch leuk zijn want zon, regen en wind zijn nog altijd gratis. Nu nog uitwerken!