47e editie van Lokerse Feesten start verschroeiend: "Twee jaar op gewacht, knaldrang is groot"

Na de geannuleerde editie van 2020 en de beperkte bubbels-editie vorig jaar zijn de Lokerse Feesten opnieuw volwaardig uit de startblokken geschoten. Ze zijn dit jaar aan de 47e editie toe.

“We zijn terug, en dit keer in full force”, zegt Timothy Heyninck, de voorzitter van de Lokerse Feesten. “Iedereen, het publiek, de medewerkers en de artiesten, hebben hier twee jaar op gewacht, en de knaldrang is groot”

Dat het een grand cru editie gaat worden mag al direct blijken tijdens dit eerste weekend. Bij de start vrijdag met headliners ’t Hof van commerce en Damian Marley was de grote kaai voor twee derde  gevuld. 

Zaterdag was dan weer zo goed als uitverkocht voor Coely en de Black Eyed Peas. Het was dan dat de sfeer van de Lokerse Feesten perfect te proeven was: familiaal en gezellig.

Metalfans uit 20 landen

Vandaag is traditioneel de metalavond en dan is het onder andere uitkijken naar wereldtoppers als Lamb of God en Judas Priest. “Opmerkelijk is dat deze avond de meest internationale is van de Lokerse Feesten” zegt Steven Latré van de organisatie. “10 procent van alle verkochte tickets gingen naar bezoekers uit 20 verschillende landen”.

Het publiek wacht gespannen op het optreden van Black Eyed Peas

Afzeggingen

Als je 105 bands op het programma hebt staan dan kan er al eens iets misgaan. In februari annuleerde Lionel Richie zijn Europese Hello-tournee wegens de coronapandemie en dat was een koude douche voor de organisatie omdat Richie al geboekt was als absoluut uithangbord. 

Vorige week was er de afzegging van de Amerikaanse band Bad Religion. Die worden op de punkdag van de Lokerse Feesten op 8 augustus vervangen door de Nederlandse punkband Heideroosjes.

Gisteren kwam dan het nieuws dat Psychonaut last-minute hun show in Club StuBru van vanavond annuleren door familiale omstandigheden. Cobra The Impaler zullen hun plaats innemen.

Internationaal Publiek

“Ja dat is inderdaad soms puzzelen tot op het laatste moment”, zegt Peter Daeninck, programmator van de Lokerse Feesten. “Ik ben blij met het uiteindelijke programma met een aantal grote internationale headliners zoals Kings of Leon, Kraftwerk, Lamb of God en Judas Priest. En niet te vergeten onze afsluiter: Louis Tomlinson, ex-lid van One Direction. Daardoor trekken we een zeer internationaal publiek aan, met grote delegaties uit onze buurlanden maar evengoed uit Spanje, Zwitserland, Israël, Italië, Oostenrijk, Zweden en Turkije. In totaal komt publiek uit 64 landen afgezakt naar de Grote Kaai gedurende 10 dagen”.

In totaal komt publiek uit 64 landen afgezakt naar de Grote Kaai gedurende 10 dagen

Peter Daeninck, programmator van de Lokerse Feesten

Tickets

 

De combitickets waren op een mum van tijd uitverkocht. Voor de komende dagen zijn er nog tickets beschikbaar behalve voor de kindernamiddag zaterdag met K3 en #LIKEME want die optredens zijn uitverkocht. Wie er zaterdagavond nog wil bijzijn op de Vlaamse dag met CPEX, De Kreuners en Clouseau zal er zeer vlug bij moeten zijn want daar vliegen de laatste kaarten de deur uit.

 

 

Hitteplan

Regen zit er dit jaar niet aan te komen voor de Lokerse Feesten, in tegendeel worden later deze week extreme temperaturen verwacht. Alhoewel, op de kindernamiddag na, de optredens ’s avonds plaats vinden denkt de organisatie toch na over een hitteplan. “De exacte maatregelen liggen momenteel nog niet vast maar een aantal ingrepen komen er zeker nog” zegt Steven Latré.

Meest gelezen