© BELGA

Anderlecht start met nagenoeg dezelfde elf als in Nicosia tegen APOEL

Anderlecht start donderdagavond (21u05) in de terugwedstrijd van de achtste finales van de Europa League met nagenoeg hetzelfde elftal dat in de heenwedstrijd APOEL versloeg met 0-1. Enkel achterin vindt er een wijziging plaats. Bram Nuytinck verdwijnt naar de bank en wordt vervangen door de herstelde Kara Mbodji.

Vijf basisspelers van Anderlecht staan op scherp en moeten bij een nieuw geel karton de heenwedstrijd van eventuele kwartfinales missen. Het gaat om Uros Spajic, Leander Dendoncker, Youri Tielemans, Lukas Teodorczyk en kapitein Sofiane Hanni. Ook bankzitters Frank Acheampong, Bram Nuytinck, Emmanuel Sowah en Isaac Kiese Thelin moeten een schorsingsdag uitzitten bij een nieuwe gele kaart.

APOEL-coach Thomas Christiansen wijzigt zijn elftal op drie plaatsen in vergelijking met de heenwedstrijd. Roberto Lago, Artymatas en Soteriou komen in het elftal ten koste van kapitein Morais (geschorst), Astiz en Efrem (beiden geblesseerd). Igor De Camargo behoudt zijn basisplaats voorin. Urko Pardo start opnieuw op de bank.

.Opstelling Anderlecht: Martinez, Najar, Kara, Spajic, Appiah, Dendoncker, Tielemans, Stanciu, Chipciu, Teodorczyk, Hanni

.Opstelling APOEL: Waterman, Milanov, Merkis, Ioannou, Roberto Lago, Gianniotas, Artymatas, Ebecilio, Barral, De Camargo, Soteriou

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer