Brandweer van Brussel redt mensen uit brandend gebouw in Sint-Gillis

De brandweer van Brussel heeft enkele mensen gered uit een brandend gebouw in de Overwinningsstraat in Sint-Gillis. Acht mensen raakten bevangen door de rook.

Rond 21 uur gisteravond brak brand uit op het gelijkvloers in een laag appartementsgebouw.  “Bij aankomst van de brandweer kwam rook uit de drie verdiepingen”, zegt woordvoerder Walter Derieuw. “Op de derde verdieping werd een half bewusteloze bewoner met een autoladder geëvacueerd. Op een plat dak aan de achterzijde van het gebouw werden ook twee bewoners gered.”

In totaal raakten acht mensen bevangen door de rook. Twee jongeren werden daar verzorgd, zes personen werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Het appartement op de gelijkvloerse verdieping, de inkomhal en de trappenhal van het gebouw raakten beschadigd door de brand. “Daarnaast is er rookschade in alle appartementen omdat de deuren werden opengelaten”, legt Derieuw uit. “Dat toont nogmaals het belang aan van het sluiten van alle deuren bij een brand.”

De politie van de zone Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst) ontfermde zich samen met de gemeentediensten over de bewoners die ergens anders onderdak moesten zoeken. Volgens de brandweer ging het om een accidentele brand, al is de precieze oorzaak nog niet gekend.

Meest gelezen