Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Dodelijk ongeval op ‘Highland Games’ in Nederland: toeschouwer wordt geraakt door metalen bal

De politie doet onderzoek bij een dodelijk ongeval bij de Highland Games.Beeld ANP

In Nederland is tijdens een evenement met traditionele volksspelen uit de Schotse hooglanden een dode gevallen. Een 65-jarige man werd geraakt door een metalen bal. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

De Highland Games vinden dit weekend plaats in Geldrop, een randgemeente van Eindhoven. Een 65-jarige inwoner werd tijdens de traditionele volksspelen geraakt door een metalen bal tijdens het spel Hammer Throw. De politie is nog bezig met onderzoek naar de toedracht van het incident, maar kan wel melden dat het slachtoffer geen deelnemer was. 

Hij stond in de bloementuin achter een heg en werd daar geraakt door de metalen bal. Hulp voor het slachtoffer mocht niet meer baten, hij overleed ter plekke. 

Archiefbeeld van een Highland Games event in Schotland.Beeld Getty Images

Evenement stilgelegd

De spelen zijn na het incident stilgelegd. De Highland Games vonden zondag plaats op het Landgoed Kasteel Geldrop, met onderdelen als Hammer Throw, waarbij een metalen bal wordt geworpen, Stone put (stenen gooien) en Caber Toss (boomstam flippen). De Highland Games hebben hun oorsprong in Schotland.

Video wordt geladen...