Grease-collega John Travolta eert Olivia Newton-John: "De jouwe voor altijd", kankercentrum: "Het licht voor velen"

De showbizz- en medische wereld rouwt om het verlies van zangeres en actrice Olivia Newton-John. "Je invloed was ongelooflijk", eert acteur John Travolta zijn tegenspeelster en vriendin uit de filmklassieker "Grease". Echtgenoot John Easterling spreekt over zijn vrouw als een symbool van hoop voor duizenden kankerpatiënten. 

"You're the one that I want": dit lied dat de stoere Danny (John Travolta) en de van braaf meisje tot stoere meid getransformeerde Sandy (Olivia Newton-John) samen zingen aan het einde van "Grease", luidt het begin in van hun samenzijn. Los van de film werd het nummer in de jaren 70 een wereldhit.

Vandaag rouwt Travolta. "Lieve Olivia, je maakte onze levens zoveel beter", schrijft hij op Instagram. "Je invloed was ongelooflijk. Ik hou zo veel van je. We zien elkaar terug en, we zullen ooit allemaal weer samen zijn. De jouwe sinds onze eerste ontmoeting en voor altijd! Jouw Danny, jouw John."

"Grease"-regisseur Randal Kleiser zegt dat Newton-John steeds zichzelf bleef. "Ze bleef diegene die je je herinnert: charmant, warmhartig en lief... allemaal clichés maar ze kloppen."

De Australische popzangeres en actrice Kylie Minogue noemt Newton-John een inspiratiebron. "Sinds ik 10 jaar was, keek ik op naar haar", schrijft Minogue op sociale media. Amerikaans collega Dionne Warwick vond het dan weer een waar "genoegen om met Newton-John muziek op te nemen en op te treden".

Steunbetuigingen komen er ook vanuit de medische wereld. Newton-John was 30 jaar lang kankerpatiënt en zette zich met hart en ziel in voor lotgenoten. Het Cancer Wellness & Research Centre dat ze oprichtte in Melbourne bedankt haar voor haar giften. Ze veranderde het leven van duizenden anderen, klinkt het: "Ze was het licht aan het einde van de tunnel voor veel mensen."

Echtgenoot John Easterling noemt Newton-John een symbool van hoop door 30 jaar lang haar verhaal van borstkanker te delen. 

Meest gelezen