Archieffoto

Politie waarschuwt voor dieven in Mol: "Ze proberen T-shirts te verkopen op straat en zo juwelen te stelen"

Politiezone Balen-Dessel-Mol heeft sinds kort twee meldingen gekregen van dieven die juwelen proberen te stelen op straat in Mol. In de buurt van welzijnssite Ten Hove proberen ze sjaals en jassen te verkopen, die te laten passen en zo juwelen van het slachtoffer te stelen. 

Op zondag 7 en maandag 8 augustus kreeg de politiezone twee meldingen binnen. “We kregen het bericht dat mensen zich opdringen en juwelen proberen te stelen”, zegt Nicky Thomaere van de politie van Mol. “Ze vragen eerst de weg naar het station, halen dan T-shirts boven en willen die verkopen. Als het slachtoffer het T-shirt past, proberen ze juwelen te stelen.” Beide meldingen vonden plaats in de buurt van de welzijnssite Ten Hove.

Wees voorzichtig als deze acties bij jou voorkomen en doe zeker aangifte bij de politie

Nicky Thomaere, Politie Mol

De dieven zijn voorlopig nog niet geslaagd in hun opzet. “De eerste keer had het slachtoffer door wat ze van plan waren. Bij het tweede slachtoffer viel de halsketting op de grond, waardoor ze betrapt waren.” De politie wil inwoners waarschuwen om alert te zijn. “Wees voorzichtig als deze acties bij jou voorkomen en doe zeker aangifte bij de politie. Zo kunnen wij de verdachten vinden.”

Meest gelezen