E313 in Ranst weer vrijgemaakt: snelweg urenlang volledig afgesloten na botsing met drie vrachtwagens

De E313 richting Antwerpen is in Ranst weer vrijgemaakt nadat deze urenlang volledig versperd was door een botsing met drie vrachtwagens. Door het incident stond het verkeer richting Antwerpen volledig stil. Ook richting Hasselt was het aanschuiven door een lange kijkfile. Het Rode Kruis kwam water uitdelen wegens de hitte.

Bron: BELGA

Het ongeval was een kop-staartaanrijding, allicht veroorzaakt door een bestuurder die niet opmerkte dat er sprake was van vertraagd verkeer. Eén bestuurder raakte lichtgewond.

De baan ligt bezaaid met brokstukken en brandstof, wat betekent dat er een hele tijd zal moeten worden getakeld en opgeruimd.

Alle verkeer moet de snelweg verlaten via uitrit 19 Massenhoven. Je kan daar een calamiteitenroute volgen tot het knooppunt Ranst, waar je weer de E313 op kan. Het is er echter erg druk. Over langere afstand van Hasselt naar Antwerpen of Gent raadt het Verkeerscentrum aan best om te rijden via Brussel. Vanuit de Kempen verlaat je best de E313 in Geel om via de N19g naar de E34 te rijden. Rond 10u30 staat er een file van elf kilometer.

Het Verkeerscentrum roept bestuurders die zich toch in de omgeving van het ongeval moeten wagen ook op om zich voor te bereiden op het warme weer. Het Rode Kruis is onderweg om flesjes water uit de delen aan de mensen die in de file staan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer