Delphine Paci (hier op archiefbeeld uit 2019) stond recent op het terreurproces in Parijs nog een vriend van Salah Abdeslam bij. Straks in Brussel staat de advocate hem bij.
Volledig scherm
PREMIUM
Delphine Paci (hier op archiefbeeld uit 2019) stond recent op het terreurproces in Parijs nog een vriend van Salah Abdeslam bij. Straks in Brussel staat de advocate hem bij. © Photo News

PORTRET. Dit is de nieuwe advocate van Salah Abdeslam: “Het is met gevangenissen zoals met parkeerplaatsen. Hoe meer parkings er zijn, hoe meer auto’s we parkeren”

Salah Abdeslam (32) heeft een nieuwe advocate. In Franstalig België staat Delphine Paci (45) bekend als juridisch zeer bekwaam én militant. Een van haar stokpaardjes: leefomstandigheden van gevangenen aanklagen. En over de vervroegde vrijlating van Michelle Martin had ze ook een uitgesproken mening. “Dat is niet schandalig”, aldus Paci. “Want veroordeelden evolueren.” 

25 reacties

  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    2 jaar geleden
    Wat die glazen boxen betreft : hebben de terroristen ooit stilgestaan bij wat zij hun slachtoffers hebben aangedaan ? En nu zouden wij compassie moeten hebben omdat ze ocharme in een glazen kooi moeten zitten ? Een vergeetput is nog te goed voor dat krapuul !
  • Willy van craen

    2 jaar geleden
    Hun slachtoffers liggen in kleiner kooien en komen er niet meer uit. Voor de advocaten is het weer feest en kunnen rekeningen opsturen zoals ze willen en wij burgers moeten die betalen zonder enige tegenstand.
  • Paul Buckens

    2 jaar geleden
    Als er plaatsen te weinig zijn moet men er bijmaken. Zijn er misschien ook meer criminelen omdat er meer advocaten zijn, of zijn er meer advocaten nodig omdat er meer criminelen zijn?
  • Andrea Foubert

    2 jaar geleden
    Ik vraag me af hoe die kerels dat leger advocaten kan betalen . !! Dat iemand het me vertelt . Dank U
  • Gino Sinnesael

    2 jaar geleden
    Als u de slechte auto's er levenslang uithaalt, hebt u ook minder parkings nodig, mevrouw. En dan staan er op die parkings enkel nog goede wagens!