De familie van Lars is enorm aangeslagen
Volledig scherm
PREMIUM
De familie van Lars is enorm aangeslagen © vtm

Familie van Lars Janssens (16) kan verlies amper vatten: “Toen iemand opmerkte dat hij er vredig uitzag, wisten we: dit komt niet meer goed”

Merksplas“Dit is zo moeilijk om te aanvaarden...” Aan het woord is Guy, de papa van Lars Janssens (16). Hij is zijn zoon verloren, nadat Lars vorige week aangereden werd door een bestuurder die onder invloed was van cannabis. De man was gekend voor eerdere feiten. Lars vocht een week lang voor zijn leven, maar het mocht niet zijn. “Hij was zo’n gelukkig kind.”

  1. ‘Blikkendirecteur’ Thijs nadert kaapt van 3 miljoen geplette blikjes en maakt opnieuw goed doel gelukkig: “Ik blijf verder doen, want ik maak mensen blij”
    PREMIUM

    ‘Blikkendi­rec­teur’ Thijs nadert kaapt van 3 miljoen geplette blikjes en maakt opnieuw goed doel gelukkig: “Ik blijf verder doen, want ik maak mensen blij”

    ‘Blikkendirecteur’ Thijs Brosens (29) heeft een mooie cheque van 760 euro overhandigd aan de vzw Help Brandwonden Kids. Sinds het najaar van 2021 zamelt Thijs blikjes in, plet hij ze en brengt ze daarna met vader Jan naar een schroothandelaar. Hij moet stilaan aan de kaap van de 3 miljoen blikjes zitten. En de blikjes en conserven blijven maar komen. “Elke dag staan er nog wel zakken aan de poort”, lacht Thijs zijn team.
    Hoogstraten
  2. Wat te doen in de Kempen dit weekend? Van een opendeurdag bij de ‘blikkendirecteur’ of 398 trappen oplopen in Turnova tot historische herdenkingen van Tweede Wereldoorlog
    PREMIUM

    Wat te doen in de Kempen dit weekend? Van een opendeur­dag bij de ‘blikkendi­rec­teur’ of 398 trappen oplopen in Turnova tot histori­sche herdenkin­gen van Tweede Wereldoor­log

    Nog geen idee wat je gaat doen in het weekend van 4 en 5 mei? Geen paniek, we hebben enkele activiteiten uitgezocht die misschien wel de moeite waard zijn. Zo kan je in de Plantentuin De Kleine Boerderij gaan wandelen en de kleine nieuwe speeltuin bewonderen, is er een overvlucht van oude militaire vliegtuigen in Gierle of zeten ‘blikkendirecteur Thijs Brosens en zijn vader Jan hun bezigheden in de kijker. Of wat dacht je van 398 trappen oplopen? In Herentals trappen ze dan weer het toeristisch seizoen op gang met een massa activiteiten.
    Merksplas