Marc uit Turnhout schreef meer dan 200 gedichten voor ongeboren kleindochter en gaat voor record

Marc Vermeulen uit Turnhout wil een plaatsje in het Guinness Book of Records scoren als opa die het meest aantal gedichten voor zijn ongeboren kleindochter schreef. 221 exemplaren pende hij neer. “Ik haalde inspiratie uit een app die mijn schoondochter gebruikte. Daarin werd de foetus vergeleken met een bepaalde grootte van een stuk groente of fruit”, vertelt Marc. 

221 gedichten schreef Marc Vermeulen voor zijn toen nog ongeboren kleindochter Lea. “Ik wilde mij in de eerste plaats richten tot mijn ongeboren kleinkind. Ik wilde dat ze iets had voor later. Zo kunnen haar achterkleinkinderen zeggen dat er ooit een meneer in België was die hun overgrootmoeder zo graag zag, zelfs voor ze geboren was”, vertelt opa Marc trots. 

Inspiratie haalde Marc in een app die zijn schoondochter gebruikte om de vorderingen van haar zwangerschap te kunnen volgen. “In die app wordt de foetus vergeleken met een stuk fruit of een groente. Je ziet dan dat ze zo groot is als een aardbei of een tros druiven. Dat verwerkte ik in die gedichten.” Al die gedichten zijn nu gebundeld in een boek, "Lekkers voor Lea". 

2 opa's met record

Met deze gedichten wil Marc graag een plaatsje scoren in het Guiness Book of Records. “Ik wil de opa zijn die het meest aantal gedichten voor zijn ongeboren kleindochter schreef.” De andere opa van Lea staat overigens ook in het Guiness Book of Records. Hij verzamelde het grootste aantal postkaarten van bruggen. “Als ik ook in dat boek sta, dan komt Lea er ook in te staan met twee opa’s die een Guiness-record hebben. Dat zou echt fantastisch zijn.”

Meest gelezen