Russische toeristen die een strand op de Krim ontvluchten terwijl er zich explosies voordoen op de nabijgelegen vliegbasis van Novofedorivka.
Volledig scherm
PREMIUM
Russische toeristen die een strand op de Krim ontvluchten terwijl er zich explosies voordoen op de nabijgelegen vliegbasis van Novofedorivka. © Twitter

ANALYSE. De grootste overwinning van Oekraïne? Dat de Russen hen nu ook op de Krim moeten vrezen

Een Oekraïense aanval op een vliegbasis op de Krim lijkt de slagkracht van de Russen danig te hebben verzwakt. De schade kan oplopen tot 1 miljard euro en helpt het offensief van Kiev in het zuiden. De grootste zege is dat er Russen moeten vluchten uit gebied dat zij al lang als het hunne beschouwden. Maar de vrees bestaat ook wel dat Moskou hard terug zal slaan en zelfs de Oekraïense hoofdstad Kiev weer een toneel van bloedvergieten wordt. 

59 reacties

  • Geert Vermeiren

    2 jaar geleden
    Diegenen die hier pleiten voor nog meer wapens en oorlog moeten beseffen dat dit allemaal ten koste is van Europa! Het enige wat hoop kan geven voor onze kinderen en kleinkinderen, is een desnoods gedwongen vredesakkoord. Als Zelenski hoopt om heel Oekraïne opnieuw te veroveren, is hij niet goed wijs. Dat zal alleen maar leiden tot veel meer slachtoffers en gigantische vernielingen ! Rusland zal de Russich sprekende gebieden nooit meer teruggeven !
  • Lisette Theunis

    2 jaar geleden
    Alles vernietigen en doden is tegenwoordig een manier geworden om nog wat resultaten te kunnen claimen. De eu. is gefaald om deze dwaze oorlog te voorkomen of te stoppen.
  • Jean West

    2 jaar geleden
    Of deze oorlog nu vlug afgelopen is of nog wat langer duurt voor Zelensky geen probleem zolang de USA en Europa maar biljoenen dollars en euro’s aan een corrupt land als Oekraïne geven.
  • Omer Jonckers

    2 jaar geleden
    Dringend de brug vernietigen.
  • Linda Deyaert

    2 jaar geleden
    Dit had Oekraine al veel eerder moeten doen. Nu de brug nog.