Radio2

Zonen steken vader neer in Houthulst, slachtoffer buiten levensgevaar

In Houthulst hebben twee zonen hun vader neergestoken na een familiale ruzie. Het slachtoffer is buiten levensgevaar, beide zonen zijn opgepakt. Eén van hen was drie weken geleden het huis uitgezet. De andere had al twee jaar amper contact met zijn ouders. 

Woensdagavond trokken de twee zonen, 23 en 25 jaar, samen naar hun ouderlijk huis in de Ooststraat, in het centrum van Houthulst.  De oudste zoon was enkele weken daarvoor uit dat huis gezet. Hij kreeg opvang bij zijn jongere broer. Bij aankomst ontstond onmiddellijk een zware discussie met de vader, wat uitmondde in een gevecht. Plots werd de vader zwaar gestoken met een Rambo-mes.  

Een getuige probeerde tussen te komen, maar dat mislukte, waarop de getuige de politie belde. Die kwam snel ter plaatse. "Er was een combi in de buurt", vertelt Wim Merlevede van de politiezone Polder.  "Daardoor konden we de zonen nog aantreffen. Ze zijn gearresteerd. De echtgenote van het slachtoffer en de dochter die nog in het huis waren, worden opgevangen." 

Vijf liter bloed

De vader werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Daar onderging hij een urenlange spoedoperatie. “Rond 1 uur kregen we de melding dat het levensgevaar geweken is”, zegt Merlevede. “Dat is een klein wonder want de man zou 5 liter bloed verloren hebben. Maar er blijken geen vitale organen geraakt te zijn. De man ligt wel nog in coma.”

Het ging om vier zware steken met het Rambo-mes, dat een gekartelde zijde heeft. Een steek perforeerde de borst en de long, een tweede ging door de buik en de man werd ook gestoken in het gezicht en de bil. Het onderzoek gaat nu verder. Volgens de eerste verklaringen van de zonen zou het de oudste zoon zijn geweest die de steken toebracht. 

radio2

Meest gelezen