Herdenking van brand in Beringen 3 jaar geleden, waarbij 2 brandweermannen omkwamen

Het is vandaag drie jaar geleden dat in Beringen een brand uitbrak in een leegstaand gebouw aan de Koolmijnlaan. Er kwamen toen twee brandweermannen uit Heusden-Zolder om het leven. En dat werd vanochtend in Beringen herdacht met een minuut stilte door collega-brandweermannen.

"Dat was een nacht zoals ik nog nooit één gehad had in mijn carrière en ook nooit meer wil meemaken", zegt officier Marc Coenen, die toen van wacht was. "Vandaag is al de derde verjaardag van die tragische gebeurtenis en we gaan dat altijd blijven doen, onze collega's van Heusden-Zolder herdenken. Het is belangrijk om er opnieuw bij stil te staan, voor het offer dat onze collega's in Heusden-Zolder hebben gebracht. Maar ook voor onszelf is het goed om daar op terug te blikken."

Naast de twee omgekomen brandweermannen, werd ook nog een collega zwaar gewond. Maar met hem gaat het veel beter: "Arno is nu voor zijn brevet als onderofficier aan het gaan dus hij is volledig terug in dienst en dat is heel goed nieuws."

Vermoedelijke daders

Marc Coenen schreef ook een boek om de gebeurtenissen een plaats te geven. "Dat heeft me geholpen bij de verwerking. Als je nadien verneemt dat er kwaad opzet in het spel is, wil je niet dat het ongestraft blijft, dus we zijn wel tevreden dat de vermoedelijke daders bekend zijn bij het gerecht."

Meest gelezen