"Homo universalis" is klaar voor seizoen 5, deze keer als apart programma op zaterdagavond

Op 27 augustus start op Eén het vijfde seizoen van "Homo universalis". Dat gebeurt niet langer als rubriek in "Iedereen beroemd", maar als apart programma op zaterdagavond. De formule blijft grotendeels dezelfde, maar hier en daar duiken nieuwigheden op.

Honderd kandidaten die het in ludieke opdrachten tegen elkaar opnemen, tot één vrouw of man als enige echte overwinnaar overblijft: dat is al vier seizoenen lang het gouden recept van "Homo universalis", de populaire rubriek in "Iedereen beroemd" op Eén. Op 27 augustus start het vijfde seizoen, deze keer als apart programma.

De herkenbare locatie in de oude Electrabelsite in Schelle, de rode luidsprekers en de stem van Walter Grootaers die de deelnemers toespreekt blijven dezelfde. Tegelijk duiken deze keer enkele nieuwigheden op, zoals een babbelbox waarin kandidaten elkaar beter leren kennen. Ze zullen ook voor enkele verrassingen komen te staan.

"Homo universalis" als apart programma zal tien afleveringen tellen. De makers onthullen daarbij dat ze het format waarbij per proef een kandidaat afvalt niet altijd zullen volgen. Elk aflevering zal voorts met een duel eindigen.

Oekraïne

De honderd kandidaten komen uit alle provincies van Vlaanderen en Brussel. Antwerpen is het beste vertegenwoordigd. Dina uit Edegem is met haar 17 jaar de jongste deelnemer, Johannes uit Ronse is met 72 jaar de oudste. Een opvallend gezicht is dat van Sasha, een vrouw uit Oekraïne die de oorlog is ontvlucht.

Ook in het vijfde seizoen maken verschillende bekende gezichten hun opwachting. Deze keer gaat het onder meer om Wendy Van Wanten, Fien Germijns, Sander Gillis, Garry Hagger en Martien Meiland.

"Homo universalis" start op 27 augustus en zal elke zaterdagavond om 20.25 te zien zijn op Eén en ook via VRT NU.

Meest gelezen