© EPA

Door kernramp getroffen Fukushima mag wedstrijden Olympische Spelen organiseren

Fukushima mag in 2020 gaststad zijn voor enkele wedstrijden in het olympische baseballtoernooi. Opvallend, want in 2011 werd de kerncentrale van de Japanse stad zwaar beschadigd na een aardbeving en de daaropvolgende tsunami. Het was het Internationaal Olympisch Comité (IOC) dat het licht op groen zette.

(belga)

De Olympische Spelen van 2020 worden georganiseerd in Tokio maar voor sommige baseball- en softballwedstrijden zal dus ook uitgeweken worden naar Fukushima. Die stad werd in maart 2011 getroffen door een zware aardbeving, waarna een tsunami de kerncentrale van Fukushima ernstig beschadigde. Er kwam heel wat radioactieve straling vrij en tienduizenden mensen moesten het gebied verlaten. De Japanse overheid wil de stad nu heropbouwen en daar hoort een deelname aan de Spelen van 2020 bij.

Minstens één wedstrijd

“Het zijn de Spelen van Tokio maar minstens een wedstrijd, vermoedelijk de openingsmatch, zal in het stadion van Fukushima worden gespeeld”, verklaarde Yoshiro Mori, voorzitter van het organisatiecomité van de Spelen 2020.

De keuze voor baseball is symbolisch belangrijk omdat het een erg populaire sport is in Japan en dus druk zal worden bekeken. In 2020 vieren baseball en softball hun terugkeer op de Spelen.

© EPA

© EPA

© EPA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer