Club Brugge-CEO Vincent Mannaert spreekt in Italië voor het eerst over transfer Charles De Ketelaere: “Er was veel stress”

Het officiële debuut van Charles De Ketelaere bij AC Milan komt dichterbij en dus stond onze landgenoot vrijdag nog eens in het groot op de cover van La Gazzetta dello Sport. Binnenin de krant was er ook plaats voor een kort interview met Vincent Mannaert, de CEO van Club Brugge die wekenlang onderhandelde met Milan en het onderste uit de kan haalde voor zijn goudhaantje.

Jonas Withouck

“‘Een stoere vent’. ‘Onvoorspelbaar’. ‘Berekenend’. Vincent Mannaert was de slechterik van de film in deze zomermercato van Milan”, beschrijft La Gazzetta de CEO van Club Brugge alvorens hem uit te horen over de onderhandelingen met technisch directeur Paolo Maldini over Charles De Ketelaere.

“Het waren normale, maar wel hele lange onderhandelingen”, opent Mannaert. “Voor ons allemaal leek het wel een soap. Ik verkocht Openda in 72 uur, voor De Ketelaere waren de dagen nooit lang genoeg.” Of ze bij Club ooit bang waren dat de deal ging afspringen? “Nooit. Er was veel stress, maar Milan kwam naar Brugge om met ons te spreken”, zegt Mannaert. “Dat doe je niet als je niet écht geïnteresseerd bent. We zijn uiteindelijk allemaal tevreden, wij zijn ook tevreden met het transferbedrag. Nu is het aan Charles.”

Hoe beschrijft Mannaert zijn voormalig goudhaantje? “Hij kan een topspeler worden in een topteam. Zijn grootste uitdaging is nog een paar kilo aan spieren bijkomen. Hij heeft één groot voordeel: zijn enorm vermogen om zich snel aan te passen. Als de coach hem iets uitlegt, pikt hij dat meteen op. Druk? Charles weet wat hem te wachten staat en in wedstrijden met meer druk heeft hij het altijd goed gedaan. Bij zijn debuut in de Champions League, tegen Psg, leek het alsof hij al twee jaar meespeelde.”

 ©  BELGA

Straks competitiestart

Om zijn ploeg optimaal voor te bereiden op de competitieopener van zaterdag (18.30u) tegen Udinese, besliste coach Stefano Pioli om al in San Siro te trainen. Vaste spits Olivier Giroud trainde nog apart na zijn spierverrekking, maar wordt wel in de selectie verwacht voor de wedstrijd van zaterdag.

Of Giroud fit genoeg is om te starten, zal nog moeten blijken. “Het alternatief in de spits is Ante Rebic, omdat Divock Origi - die al een paar dagen met de groep meetraint - duidelijk te weinig voorbereiding heeft”, schrijft La Gazzetta. De Rode Duivel miste een groot deel van de voorbereiding wegens een blessure en zal hoogstens mogen invallen.

CDK krikt conditie op

“Charles De Ketelaere trainde ook apart”, gaat La Gazzetta verder. “Maar niets om zich zorgen over te maken: er zijn geen problemen voor de Belg, hij deed alleen wat individueel werk om zijn fysieke conditie te verbeteren. CDK zal hoogstwaarschijnlijk vanaf de bank beginnen, maar wordt in de tweede helft verwacht. De Milaanse Rossoneri verwachten hem en kunnen niet wachten om hem te bestuderen, te zien en aan te moedigen.”

Verder gaat het in de roze sportkrant over zijn zoektocht naar een huis in Milaan: De Ketelaere zou volgens La Gazzetta alvast niet voor de moderne wijk City Life - waar ook onder meer Romelu Lukaku woont - kiezen ondanks het feit dat zijn vriendin er deze week een foto van op Instagram postte. Over de Italiaanse lessen die hij neemt: De Ketelaere zou net als Matthijs de Ligt de eerste maanden samen met zijn vriendin een intensief studieprogramma volgen. En over de debuutmatchen van grote aanwinsten in het verleden: Zlatan Ibrahimovic mistte een penalty, Andriy Shevchenko, George Weah, Ruud Gullit en Marco van Basten scoorden meteen. De Italianen zijn excited. En ja, wij ook.

De voorpagina van La Gazzetta vrijdag:

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer