De rookpluim is vanop kilometers ver te zien.
Volledig scherm
De rookpluim is vanop kilometers ver te zien. © Ivan Cornelissen

Kasteel Boekenberg volledig vernield na zware dakbrand: gebouw ook gedeeltelijk ingestort

AntwerpenDe Antwerpse brandweer moest zich vrijdagnamiddag met man en macht naar een grote kasteelbrand reppen in het Boekenbergpark in het Antwerpse district Deurne. Om een nog onbekende reden was daar brand ontstaan in het kasteel dat momenteel verbouwd wordt tot een cohousingproject. Rond 18 uur was de brand grotendeels onder controle, maar de schade in het pand is immens. Ook de volledige dakconstructie is ingestort.

  1. Dit is het nieuwe plan voor begraafplaats het Schoonselhof, het Antwerpse Père-Lachaise: “Nocturnes op zomeravonden, daar droom ik van”
    PREMIUM

    Dit is het nieuwe plan voor begraaf­plaats het Schoonsel­hof, het Antwerpse Pè­re-Lachai­se: “Nocturnes op zomeravon­den, daar droom ik van”

    Niemand die het betwist: het Schoonselhof draagt terecht de titel van het ‘Antwerpse Père-Lachaise’, het befaamde kerkhof in Parijs. De Antwerpse parkbegraafplaats is met 84 hectare ook dubbel zo groot en maakt indruk door het indringende samenspel van erfgoed, natuur en grafkunst. Het college heeft een nieuw beheersplan voor de komende 24 jaar goedgekeurd. Wat dat precies inhoudt, komen we te weten op een wandeling met bevoegd schepen Els van Doesburg (N-VA). “Misschien kan Bart De Wever hier al kiezen waar hij wil liggen en hoe groot zijn graf moet zijn.”
    Antwerpen
  2. Stad Antwerpen stelt tuinen van Stuivenberg open: ook pop-upbar op komst op verlaten ziekenhuissite
    PREMIUM

    Stad Antwerpen stelt tuinen van Stuiven­berg open: ook pop-upbar op komst op verlaten ziekenhuis­si­te

    Mooie vooruitzichten voor bewoners van het — geef toe, eerder grijze — Antwerpen-Noord. Zij krijgen er vanaf woensdag 1 mei een tijdelijk stukje groen bij, want dan stelt de stad een deel van de tuinen van de verlaten Stuivenbergsite open. Weldra opent er op de site ook een pop-upbar. Intussen krijgt ook het zomerprogramma in de tuinen vorm. “Blij dat we nu ook de eerste concrete realisaties voor de buurt op de korte termijn kunnen aankondigen”, aldus schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA).
    Antwerpen