‘The Simpsons’
Volledig scherm
‘The Simpsons’ © aa

Van 9/11 tot Covid-19: zo voorspelden ‘The Simpsons’ al meermaals de toekomst

TVAls je wil weten waar het met de wereld naartoe gaat, moet je naar ‘The Simpsons’ kijken. De populaire animatiereeks voorspelde namelijk al heel wat ingrijpende wereldgebeurtenissen. Denk maar aan 9/11, Covid-19 en de oorlog in Oekraïne. Hoe ze dat klaarspeelden? Showrunners Matt Selman (50) en Al Jean (61) onthulden het tijdens een interview met The Hollywood Reporter. “We hebben een waanzinnige aflevering ontwikkeld die uitlegt hoe ‘The Simpsons’ de toekomst voorspellen.”

2 reacties

  • Katia Mistianes

    2 jaar geleden
    De verbeelding, de onverwachte, spontane en onbewuste voorspellingen in The Simpsons, zoals 9/11, zijn zonder meer meesterlijk. De gsm van Captain Kirk: "Kirk here.", is ook zoiets. De outfit van de Star Trek crew: in thermisch ondergoed naar uw werk gaan, dàt heb ik nog niet veel gezien. Het zijn nog altijd strakke maatpakken, op het werk.
  • Jan De Greef

    2 jaar geleden
    Ja, dat kan. Het hangt ervan af hoe de term “wetenschap” wordt geïnterpreteerd. In de letterlijke betekenis, zoals bvb fysica, gaat de stelling niet op. Als synoniem voor kennis, als in wat je weet, inzicht door verbanden te leggen, gaat de stelling wel op. Heeft alles te maken hoe en waar men zich informeert en de bossen achter de bomen ziet liggen. Nadenken.