Dirk De Wachter
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk De Wachter © Kristof Ghyselinck

"Er is maar één iemand die mijn pantser heeft kunnen doorbreken": de levenslessen van psychiater Dirk De Wachter

BV“Ik durf niet te zeggen dat er goed nieuws was, ik zeg liever dat er geen slecht nieuws was.” Het zijn de woorden van psychiater Dirk De Wachter (62), bij wie een jaar geleden kanker werd vastgesteld. Al noemt de psychiater zich - ondanks alles - toch een “contente mens”. In ‘Dag Allemaal’ vertelt hij over de lessen die het leven hem leerde, het overlijden van zijn ouders en dankbaarheid voor zijn echte grote liefde. “Voor ik mijn vrouw leerde kennen, dacht ik dat ik iedereen kon missen.”

8 reacties

  • Jacques Vandevelde

    2 jaar geleden
    Heb deze psychiater nooit zelf ontmoet, maar hij straalt het zelfde vertrouwen uit als de vroegere rector van Leuven, Rik Torfs. 2 aangename en toffe mensen !
  • eli bosch

    2 jaar geleden
    Ik heb een gigantisch wantrouwen tegenover psychiaters maar gelukkig zijn er nog dokters zoals dokter De Wachter die bewijzen dat psychiaters wel mensen kunnen helpen en niet alleen gewoon zonder meer pilletjes voorschrijven. Mooi artikel, eerlijk interview.
  • Donald Borremans

    2 jaar geleden
    Toppsychiater, die tenminste mensentaal spreekt !
  • nicole peeters

    2 jaar geleden
    Ik ben er niet aan toe, heb nog alles onder controle...maar als ik ooit een psy nodig moest hebben, dan zal het mr. De Wachter zijn. Veel beterschap.
  • Piet Demeyere

    2 jaar geleden
    Altijd eenvoudige woorden om eenvoudige gedachten te uiten en telkens weer ontroerend raak.
  1. Pikantere songs, meer volwassen fans en bijgevolg ook roddels voor K3: “Enkel wij kennen de echte waarheid erachter”
    PREMIUM
    muziek

    Pikantere songs, meer volwassen fans en bijgevolg ook roddels voor K3: “Enkel wij kennen de echte waarheid erachter”

    ‘Ik ben een poesje, strijk op je neer en neem de teugels.’ Rode oortjes met hun ‘Beest’ in ‘Liefde voor muziek’. En nu hun musical van ‘De 3 biggetjes’ steeds meer een rijper publiek aantrekt, vaart K3 overduidelijk een volwassenere koers. “Wij zíjn ook geen meisjes meer”, zeggen Hanne (30), Marthe (27) en Julia (21). “Maar volwassen vrouwen die niet enkel over regenbogen willen zingen.” En met een eigen mening als het op geruchten aankomt: zo reageren ze bij ons voor het eerst op de heisa rond hun liefdesleven.
  2. Eerste reactie van Dennis ‘Black Magic’ na veroordeling: “Ik zou haar 2 keer verkracht hebben, terwijl ik 4 keer seks met haar had”
    PREMIUM

    Eerste reactie van Dennis ‘Black Magic’ na veroorde­ling: “Ik zou haar 2 keer verkracht hebben, terwijl ik 4 keer seks met haar had”

    “M’n koffers staan al klaar. De politie komt me zo oppikken om naar de gevangenis te gaan”, zegt Dennis ‘Black Magic’ Burkas (49) aan HLN via de telefoon. De voormalige pornoproducent werd deze ochtend veroordeeld tot zeven jaar cel voor de verkrachting en aanranding van acht vrouwen. Vanuit zijn woonkamer in Boutersem, omringd door zijn gezin, reageert hij voor het eerst op het vonnis. “De wraakactie is geslaagd... Die meisjes wisten dat seks part of the job was.”