Onze vijf tips om de regen te vergeten dit weekend

Na het lentezonnetje deze week, wacht ons een somber en grijs weekend met regen. Maar niet getreurd, er is voldoende te doen dit weekend voor wie niet thuis wil blijven. Een kinderboekendag, chocolade-tentoonstelling of Workshop Metal Art? Voor ieder wat wils.

pb

Kinderboekendag bij De Slegte

Voorlezen blijft met voorsprong dé manier om jongeren zin te doen krijgen in lezen. Boekhandel De Slegte geeft zaterdag van 14 tot 16.30u het goede voorbeeld. Ontdekkingsreiziger Mathilda Masters bijt de spits af met passages uit De Keukenprins van Monaco, geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Paul Verrept sluit aan met fragmenten uit Ik mis je, God, Kleine Soldaat en Rodica en Dodica, en mikt met zijn voorleessessie op toehoorders vanaf 4 jaar.

www.deslegte.be

Strips en boeken op het De Coninckplein

Leeswurmen en stripfanaten verzamelen zondag aan het De Coninckplein, dat elke derde zondag van de maand van 10 tot 16u wordt omgedoopt tot een strip- en boekenplek. Het aanbod varieert van onbekende meesterwerkjes tot boeken van de hand van grote namen uit de wereldliteratuur. Echt goedkoop wordt het in de BIB-corner, waar boeken voor 1 euro over de toonbank gaan. Wie zelf een stand wil inrichten, betaalt 20 euro, de huur van een drie meter lange tent inbegrepen.

Zondag wordt het wel grijs en bewolkt maar zou het wel droog blijven.

www.permeke.org

Plus-One Gallery exposeert bloemen

Plus-One Gallery in Berchem zocht en vond meer dan dertig kunstenaars voor wie bloemen niet alleen een bron van inspiratie zijn, maar ook symbolen van vrouwelijkheid. De expo combineert werken van een nieuwe generatie kunstenaars zoals Erik Parker, Stevie Dix en Michael Pybus, met werken uit de jaren zeventig en tachtig van o.a. Walter Swennen, Bernd Lohaus en Guy Mees. De tentoonstelling opent zondag om 15u de deuren en loopt nog tot 30 april, van woensdag tot zaterdag.

Workshop Metal Art

Textuurhamers, letterstempels en bolponsen: meer heb je niet nodig om zelf een stoere armband, een ring of een trendy en gepersonaliseerde sleutelhanger te fabriceren. Metal Art is helemaal terug van weggeweest.

De Banier (Kipdorp 30, Antwerpen) legt zaterdag van 9.30 tot 12.30u van naaldje tot draadje uit hoe de ambacht tot stand kwam, en hoe je er anno 2017 creatief mee aan de slag kan. Deelnemers leren er in één adem ook hoe strips van metaal, koper, aluminium en messing bewerkt kunnen worden tot hedendaagse juwelen. De deelnameprijs bedraagt 65 euro.

www.debanier.be

Tentoonstelling focust op chocolade

Antwerpen heeft jarenlang een sleutelrol gespeeld in de populariteit van chocolade. Meurisse, de eerste Belgische chocoladefabriek, produceerde in de Scheldestad de legendarische repen van Perrette, Boy Scouts en Nuctine. In dezelfde fabriek rolden dagelijks ook duizenden bonbons en andere chocoladeproducten van de band. De tentoonstelling in het Oude Postgebouw aan de Groenplaats illustreert de rol van de stad aan de hand van foto’s en unieke documenten. De expo bezichtigen kan zaterdag, van 14 tot 16u, en verder nog tot 31 maart. Een toegangsticket kost 12 euro.

www.smakelijkestad.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER