Fietser die koerier neerstak in Gent opgepakt

De Gentse politie heeft de fietser opgepakt die vorige week in de Blazoenstraat in Gent een koerier van transportbedrijf PostNL heeft neergestoken. Wat op een geval van zware verkeersagressie leek, zou nu eerder een afrekening zijn in het drugsmilieu.

tg

Na de feiten, op 9 maart, reed de man die de messteken uitdeelde weg op de fiets. Die verdachte, een 28-jarige man met de Tunesische nationaliteit en verblijvende in Gent, is woensdag opgepakt en aangehouden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid en verboden wapendracht.

“Over de omstandigheden doen we voorlopig geen uitspreken”, zegt An Schoonjans van het Gentse parket. “De man verschijnt maandag voor de raadkamer.”

Het slachtoffer en dedader raakten ter hoogte van het warenhuis Louis Delhaizein de Blazoenstraat, in het hart van de Brugse Poort, in een hevige discussie verwikkeld. Het bleef niet bij woorden, de mannen begonnen te vechten en een van hen trok een mes. Hij gaf zijn slachtoffer verschillende messteken. Als bij wonder overleefde die de aanval want het mes miste maar op een haar na enkele vitale organen.

Opvallend was dat al bij de eerste vaststellingen een drugshond ter plaatse werd gebracht. Zowel dader als slachtoffer waren immers bekenden voor het gerecht wegens drugsfeiten. Wellicht was de steekpartij niet het gevolg van een geval van verkeersagressie maar een afrekening in het drugsmilieu.

Het slachtoffer, Y.Z., is intussen aan de beterhand. Hij is verhoord maar niet vrijgelaten. De dader zit nu dus wel in de cel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen