Hulpdiensten bezig met opruimwerkzaamheden na de schietpartij in een bus, waarbij minstens acht gewonden vielen.
Volledig scherm
Hulpdiensten bezig met opruimwerkzaamheden na de schietpartij in een bus, waarbij minstens acht gewonden vielen. © AFP

Minstens acht gewonden bij “terroristische aanslag” in Jeruzalem

Minstens acht mensen zijn zondagochtend gewond geraakt bij een dubbele schietpartij in Jeruzalem, nabij de Klaagmuur. De schoten zijn afgevuurd op een bus in de Oude Stad en op een parkeerplaats bij het Graf van Koning David. Drie mensen zijn er ernstig aan toe, zeggen de nooddiensten, die over een “terroristische aanslag” spreken. Een verdachte heeft zich ondertussen aangegeven bij de politie. 

  1. Van rekkenvuller naar CEO: wie is de vrouw die aan top staat van snelst groeiende winkelketen van Europa?
    PREMIUM
    25

    Van rekkenvul­ler naar CEO: wie is de vrouw die aan top staat van snelst groeiende winkelke­ten van Europa?

    Toen ze 17 was, begon ze als rekkenvulster in de Action - een bijbaantje, want ze studeerde nog. Het bijbaantje werd een fulltime job en haar studies smeet ze overboord, maar de Nederlandse Hajir Hajji (44) máákte het. Vandaag is ze CEO van de snelst groeiende winkelketen van Europa, die net een recordomzet neerzette. Zo klom ze naar de top. “Ik solliciteerde ook bij de bakker en de supermarkt. Maar Action was gewoon de eerste die reageerde.”
  2. LIVE GAZA. Leger Israël roept op tot evacuatie van meer burgers Oost-Rafah - Israël heeft mogelijk oorlogsrecht geschonden, zegt rapport VS
    Play
    917

    LIVE GAZA. Leger Israël roept op tot evacuatie van meer burgers Oost-Ra­fah - Israël heeft mogelijk oorlogs­recht geschonden, zegt rapport VS

    De Israëlische krijgsmacht roept op tot de evacuatie van meer delen van Oost-Rafah. Inmiddels hebben meer mensen de stad in het zuiden van de Gazastrook verlaten, schatten de Verenigde Naties. Volgens de Verenigde Staten zijn de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gegijzelden op een dood spoor beland. De beslissing van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om de rol van de Palestijnen binnen de VN te versterken, wordt fors bekritiseerd door de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz. “De VN-lidstaten hebben een willekeurige, absurde en onsamenhangende beslissing genomen die de moordenaars van Hamas beloont”, schrijft hij op de sociaalnetwerksite X. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.